Vandaag heb ik weer een lekker recept voor je; een heerlijke lasagne met pompoen, spinazie en geitenkaas. Ik kook niet zo vaak vegetarisch, maar de laatste tijd ben ik er meer mee aan het experimenteren. Deze lasagne vult ontzettend goed en is vol van smaak. Je mist het vlees niet. 🙂 Wil je deze heerlijke pompoenlasagne ook eens proeven? Scroll dan verder naar onder en lees hoe je hem kunt maken.
Ingrediënten
1 grote oranje pompoen
2 uien
3 tomaten
1 teen knoflook
450 gram diepvriesspinazie
1 pakje (verse) lasagnevellen
125 gram verse geitenkaas
25 ml olijfolie
een paar takjes verse tijm
± 100 gram geraspte kaas
peper en zout
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden en de zaden met een eetlepel. Snijd blokjes van de pompoen. De schil kun je gewoon laten zitten. Snijd de uien in stukjes.
- Pers de knoflook uit en roer dit door de olie.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de pompoen en de ui over de bakplaat. Giet de knoflookolie erover. Rits flink wat tijm van de takjes en verdeel dit over de groente. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Schuif de bakplaat de oven in en rooster de pompoen in 25 Ã 30 minuutjes gaar. Schep tussendoor even om.
- Laat ondertussen de spinazie rustig ontdooien in een pan op laag vuur. Roer af en toe even.
- Schep de geroosterde pompoen en de ui in een hoge beker en pureer dit tot een dikke saus met de staafmixer.
- Zet de oven niet uit, maar wel iets lager, op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in met wat olie. Maak vervolgens een laagje met pompoenpuree.
- Leg hier een laag lasagnevellen bovenop. Maak vervolgens weer een laagje met pompoenpuree. Verdeel vervolgens de helft van de spinazie over de schaal.
- Maak hierna weer een laagje met lasagnevellen. Maak opnieuw een laagje met pompoenpuree. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de schaal.
- Maak hierna weer een laagje met lasagnevellen. Verdeel vervolgens de overige spinazie over de schaal.
- Snijd de tomaten in dunne ringen en leg die op de spinazie. Strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
- Schuif de pompoenlasagne in de oven en laat ‘m daar 25 minuutjes instaan.
Ik heb onlangs ook hele lekkere vegetarische wraps gemaakt met zoete aardappel, paprika en kidneybonen. Dat recept zal ik later nog eens delen. Voorlopig kun je vooral kerstige blogpost’s op de blog verwachten, want jeetje, het is al bijna zover!
Wat denk jij van deze pompoenlasagne? Ga je ‘m eens maken? Laat het me in dat geval zeker even weten, want dat vind ik leuk. 🙂
No Comments