Op de blog van Pauline, van www.uitpaulineskeuken.nl, zag ik begin deze week een receptje voorbijkomen voor een makkelijke wortelsoep. Er werd getipt om deze soep af te toppen met wat geitenkaas, spekjes en tijm. Het klonk me zo lekker in de oren dat ik het gisteren ook even uitgeprobeerd heb. Ik was al dol op wortelsoep, maar met een topping zoals deze vind ik het extra lekker! Vooral de geitenkaas vind ik heerlijk bij wortelsoep smaken. Echt een goede tip! Ik heb het oorspronkelijke recept wel een heel klein beetje aangepast. Ik voegde namelijk een klein rood pepertje toe voor wat extra pit. Wil je dit weekend ook genieten van zo’n lekker voedzaam soepje vol smaak? Lees dan verder hoe je ‘m ook kunt maken.
Ingrediënten
500 gram wortel of winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
1 kleine rode peper
750 ml kippenbouillon
125 gram spekjes
± 125 gram geitenkaas
wat takjes verse tijm
peper en zout
Wat moet je doen:
- Snipper de ui en snijd de knoflook in fijne plakjes. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit het rode pepertje. Hak het pepertje fijn. Schraap de wortels schoon en snijd ze in stukjes.
- Zet een (soep)pan met een dikke bodem op het vuur en verwarm hier een scheut (olijf)olie in. Fruit de ui en de peper zo’n vijf minuutjes zachtjes aan.
- Voeg daarna ook de knoflook en de wortel toe en bak dit zeven minuten mee. Schep regelmatig om!
- Giet vervolgens de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep twintig minuutjes zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit. Voeg geen extra olie toe, want de spekjes zijn van zichzelf al heel vet.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng ‘m op smaak met een klein beetje zout en peper.
- Schep de soep in kommen en verkruimel de geitenkaas over de soep. Schep er ook wat spekjes bij en maak het af met wat blaadjes verse tijm.
Dit recept is goed voor vier kommen soep. Heerlijk voor bij de lunch! Ik ga hem zeker nog eens maken. Doe je mee?
Ps. Ik heb al eens eerder een receptje voor wortelsoep gedeeld. Dat soepje is extra romig door kokosmelk. Ook erg lekker!
No Comments