Koken

Zacht en zoet sinaasappeltaartje


Het was weekend en ach, ik vond dat ik nog wel weer even iets kon bakken… Het werd dit keer een schattig sinaasappeltaartje met een dikke laag botercrème met sinaasappelsmaak. Vreselijk zoet, vreselijk ongezond, maar behalve dat vooral ook vreselijk lekker. Vandaag deel ik ‘t recept voor dit liefelijke taartje.
Ingredienten

Ingrediënten

3 eieren
200 gram suiker
250 gram Griekse yoghurt
100 ml zonnebloemolie
3 sinaasappels
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
een snufje zout

voor de botercrème:

200 gram poedersuiker
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
het sap van een halve sinaasappel
de rasp van een halve sinaasappel
Sinaasappel

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de eieren samen met de Griekse yoghurt, de olie en de suiker.
  3. Rasp de schil van één sinaasappel en voeg dit ook toe.
  4. Voeg tenslotte de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe. Mix dit nog even kort mee tot een soepel geheel.
  5. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Ik gebruikte een vrij kleine springvorm van 20 cm. Gebruik je een iets grotere? Geen probleem, maar dan wordt je taartje wel wat platter.
  6. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de oven. Check met een houten prikker of de cake inderdaad gaar is.
  7. Laat de cake een kwartiertje goed afkoelen. Snijd hem daarna voorzichtig doormidden en laat de beide cakehelften verder afkoelen.
  8. Maak ondertussen de botercrème. Voeg de boter toe aan een kom en voeg hier het sap en de rasp van een halve sinaasappel aan toe. Klop dit los met de mixer. Voeg daarna geleidelijk de poedersuiker toe. Mix dit er zachtjes doorheen tot een glad geheel.
  9. Als de cake volledig is afgekoeld kun je de botercrème erop smeren. Smeer eerst een laagje botercrème op de onderste taartplak. Plaats daarna de bovenste taartplak erbovenop. Besmeer de bovenkant van de cake met de rest van de botercrème.
  10. Snijd een sinaasappel in partjes en versier het taartje daarmee. Heb je nog wat sinaasappels over? Rasp er dan eentje en garneer het taartje eventueel nog met wat rasp.

Sinaasappeltaartje 2
Sinaasappeltaartje 4
Sinaasappeltaartje 8
Sinaasappeltaartje 9
Sinaasappeltaartje 10
Sinaasappeltaartje 11
Lekker zoet, zacht en fris. Een taartje naar mijn hart. Als ik de foto’s zie krijg ik er gelijk weer zin in. Ga jij ‘m ook eens in jouw oven schuiven?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter