Koken

Zoete dessertpakketjes met appel


Een tijdje terug had ik met Jelm afgesproken dat we na mijn werk samen naar de supermarkt zouden rijden om aldaar te beslissen wat we zouden gaan eten. Toen ik klaar was met werken en naar mijn fiets liep kreeg ik een appje; ‘Je hoeft niet naar de Ap te komen, want ik heb voor je gekookt’.

Een super leuke verrassing. Er stond heerlijke kip in rode portsaus op me te wachten met aardappeltjes en groente. Ook had vriendlief een lekker toetje gemaakt; pakketjes van filodeeg met appel erin. Er zat verder ontbijtkoek en wat honing door, en dat was het wel. Ik stond ervan te kijken. Dat je van zo weinig ingrediënten zo’n lekker toetje kunt maken! Vandaag deel ik het recept.

Ingredienten

Ingrediënten:

4 plakken filodeeg
2 (zoete) appels
50 gram ontbijtkoek
een klontje roomboter
4 theelepels honing
30 gram rozijnen (optioneel)
wat poedersuiker (optioneel)

Wat moet je doen:

1. Haal het filodeeg uit de verpakking en laat het onder een vochtige theedoek ontdooien. Dit duurt ruim een uur, dus begin hier op tijd mee.

2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd ook de ontbijtkoek in kleine blokjes.

3. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden. Zet een klein kommetje met een klontje boter in de oven, zodat deze kan smelten.

4. Verwarm wat roomboter in een koekenpan en bak de appelstukjes en de ontbijtkoek een paar minuutjes, totdat ze een beetje zacht worden.

5. Haal het kommetje met de boter uit de oven en smeer een plak filodeeg in met de boter.

6. Schep wat van het appel-onbijtkoek-mengsel op de strook filodeeg en strooi er eventueel wat rozijntjes bij. Schep daarna een theelepeltje met honing over de vulling en vouw het pakketje dicht.

7. Herhaal dit met alle plakken filodeeg en bestrijk de pakketjes nogmaals met gesmolten roomboter.

8. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier en zet de pakketjes voor ongeveer een kwartiertje in de oven tot ze goudbruin kleuren.

Filodeeg insmeren met boterFilodeeg met vullingFilodeeg met vulling 2
De pakketjes zijn vooral erg lekker met een bolletje vanille-ijs en wat poedersuiker erover. Eet smakelijk!

Filodeeghapjes met appelFilodeeghapjes met appel 2Filodeeghapje met appel 4

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter