Koken

Tomatenstoof met chipolataworstjes


Ik ben gek op de Allerhande. Ik ben vooral dol op de mooie foodfoto’s die erin staan. Toch kijk ik niet alleen maar plaatjes, want ik ben ook fan van de recepten. Ik probeer graag een heleboel uit en geef er dan uiteindelijk vaak mijn eigen twist aan. Het recept van vandaag is ook afkomstig van de Ap, maar heb ik een klein beetje aangepast naar mijn eigen smaak. Of nou ja, naar Jelm zijn smaak eigenlijk. Officieel horen er namelijk olijven in. Vind ik hartstikke lekker, maar Jelm walgt ervan. Geen geschikte optie voor ons dus, haha. Ik laat daarom de olijven altijd weg en voeg in plaats daarvan gesnipperde ui toe. Ook heel lekker! Het leuke aan dit receptje is dat het behalve lekker ook ontzettend makkelijk is. Houden we van! Daarom vind ik dat dit receptje van de Allerhande ook een plaatsje op mijn blog verdient. Wel mijn versie natuurlijk. 😉

Ingrediënten

voor ± 3 personen 

450 gram runderchipolataworstjes
250 gram cherrytomaten
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
250 ml kippenbouillon
1 theelepel gerookte paprikapoeder
eventueel wat verse platte peterselie voor de garnering
peper

voor erbij

600 gram spinazie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
peper en zout
zilvervliesrijst

Wat moet je doen:

  1. Snipper twee van de uien. Snijd elk chipolataworstje in drieën.
  2. Verhit een scheut (olijf)olie in een hapjespan. Gooi de ui, de worstjes en het gerookte paprikapoeder in de pan. Bak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Pers daarna de twee tenen knoflook en voeg dit toe aan de hapjespan. Schep ook de tomatenpuree erbij. Bak het geheel wederom twee minuten. Schep regelmatig om.
  4. Voeg dan de cherrytomaten en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat vijf minuten op laag vuur zachtjes koken.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en ga de spinazie wokken.
  6. Ik doe dat altijd door een scheut olijfolie in een wokpan te verwarmen. Ik voeg vervolgens altijd een teentje knoflook toe (geperst) en een gesnipperd uitje. Ik bak dit kort eventjes aan en daarna voeg ik de spinazie in gedeeltes toe. Zodra de spinazie geslonken is voeg ik een nieuwe lading spinazie toe. Schep alles constant door.
  7. Hak tenslotte wat peterselie fijn en voeg dit vlak voor het serveren toe aan de tomatenstoof.







Met betrekkelijk weinig ingrediënten heb je in een handomdraai een erg lekkere maaltijd voor je neus staan. Met een heerlijk tomatensausje en veel groente. Je kunt er natuurlijk ook andere groente dan spinazie bij serveren. Ikzelf vind het er wel goed bij passen, maar als je toevallig nog iets anders in de koelkast hebt liggen wat op moet, gebruik dat dan vooral. Alles kan. Ik heb dit recept ‘s middags gekookt zodat ik er nog fatsoenlijke foto’s van kon schieten. Het ruikt nu zo lekker in huis! Ik kan niet wachten tot het etenstijd is. 😉

Wat denk jij van deze tomatenstoof? En ben jij ook zo dol op de Allerhande?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter