Koken

Zomerse maaltijdsalade met tortelloni en kip


Ik ben graag met een hele hoop dingen bezig, behalve met het huishouden. Daar besteed ik het liefst zo min mogelijk tijd aan (en dat is te zien, haha). Ik vind het ook zulk ondankbaar werk. Heb je net alles schoon en voor je het weet ligt de hele hut weer vol met hondenhaar, zand en weet ik wat al niet meer. Valt amper tegenaan te poetsen en gelukkig kan ik dat vrij goed loslaten, haha. Een hondenhuishouden, noem ik het zelf altijd maar.

Wat ik wel leuk vind qua huishoudelijke taken? Koken natuurlijk én boodschappen doen. Ik vind het oprecht leuk om door de supermarkt te struinen op zoek naar producten die ik nog niet ken. Zo viel mijn oog laatst op een pak met verse tortelloni gevuld met ricotta en citroen van Albert Heijn. Leek me erg lekker en ik bedacht er spontaan een receptje bij. Die tortelloni moest verwerkt worden in een maaltijdsalade met rucola en kip.

Inmiddels heb ik dat uitgeprobeerd en ik kan alleen maar zeggen: mega lekker. Bovendien is deze salade niet moeilijk om te maken en het kost ook geen zeeën van tijd. Ik zou zeggen, probeer ‘m echt eens uit. Hierbij het recept voor deze heerlijke frisse maaltijdsalade.

Ingrediënten:

voor twee personen:

1 pak AH tor­tel­lo­ni ri­cot­ta di bu­fa­la e li­mo­ne
2 kipfilets
85 gram rucola
1 gele paprika
sap van een halve citroen
olijfolie
peper en zout
een stukje Parmezaanse kaas

Wat moet je doen:

  1. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets gedurende een kwartiertje gaar. Keer regelmatig om. Laat de kip daarna afkoelen.
  2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes.
  4. Snijd vervolgens de kip in stukjes.
  5. Doe de rucola en de paprika in een kom. Knijp de halve citroen uit boven de salade. Voeg ook een klein scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zeezout en peper. Hussel het door elkaar.
  6. Verdeel vervolgens de kip en de pasta over de salade.
  7. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas naar smaak over het geheel.




Ik heb deze salade als lunch gegeten, maar hij is ook ideaal voor tijdens een warme zomerse avond. De citroen maakt de salade heel fris en de pasta zorgt ervoor dat hij alsnog goed vult. De Parmezaanse kaas maakt het af. Simpel, maar heerlijk.

Mocht je het je afvragen, ik word niet gesponsord door Albert Heijn. Helaas niet zeg. Maar wat niet is kan nog komen, haha. Ik ben gewoon oprecht heel enthousiast over deze pasta. 🙂

Maak jij weleens maaltijdsalades? Welke smaakcombinatie is jouw favoriet?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter