Het is kerst op de blog! Vanaf nu tot aan kerst kun je alleen nog maar kerst-blogpost’s verwachten. Zo leuk om te doen, ik heb er zelf echt zin in. 🙂 Ik trap af met een heerlijk soepje met paprika en chorizo, perfect voor tijdens het kerstdiner. Super makkelijk en je hebt maar één pan nodig. En het allerleukste is nog wel: binnen amper twintig minuutjes staat dit soepje op tafel. En toch kun je nog zeggen dat deze soep zelfgemaakt is en niet uit een zak of een blik geschud is. Of nou ja, helemaal homemade is deze soep niet, maar wel bijna. Het geheim? Gegrilde paprika’s uit een pot. Klein beetje vals spelen dus. Ik houd het meeste van vers, maar tijdens de kerstdagen heb je vaak al genoeg te doen, dus een beetje gemak kan dan wel fijn zijn. 🙂 Ik heb de soep op smaak gebracht met wat chilipeper voor wat pit. De chorizo geeft er een Spaans tintje aan. Serveer er lekker wat olijven bij en klaar is je perfecte voorgerechtje. Deze soep lijkt op het kerstsoepje dat ik vorig jaar deelde. Alleen was die soep een stuk meer werk om te maken, omdat je er nogal wat verse paprika’s voor moet snijden. Desalniettemin heb ik die soep vorig jaar voor achttien personen gekookt. Het was te doen, maar snel ging dat niet. Daarom deel ik vandaag dus een super vlugge variant. Lees snel verder voor ‘m receptje!
Ingrediënten
voor 4 volle kommen of 6 kleinere
1 pot geroosterde paprika’s van 465 gram (uitlekgewicht 350 gram)
1 ui
2 tenen knoflook
1 groentebouillonblokje
1 klein blikje tomatenpuree
700 ml water
100 gram chorizo
wat gemalen chilivlokken
een scheutje (olijf)olie om in te bakken
Wat moet je doen:
- Snipper de ui grof. Verwijder de velletjes van de knoflook.
- Zet een (soep)pan met een dikke bodem op het vuur. Verhit hier een scheutje olie in. Gooi de ui in de pan en bak dit gedurende een paar minuutjes glazig.
- Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in grove stukken.
- Pers de knoflook uit met een knoflookpers en voeg dit toe aan de pan. Gooi ook de tomatenpuree erbij. Bak dit een minuutje mee.
- Gooi daarna de stukken paprika erbij. Breng de soep op smaak door er wat chilivlokken boven te vermalen. Schep even om.
- Giet vervolgens het water in de pan en gooi het bouillonblokje erbij. Breng de soep aan de kook en laat ‘m tien minuutjes koken.
- Snijd in de tussentijd de chorizo in partjes.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer. Gooi de partjes chorizo in de hete soep en klaar ben je.
Om deze kerstsoep extra speciaal te serveren heb ik ‘m niet in gewone kommetjes gedaan, maar in glazen. Met een stukje touw heb ik er wat groen omheen gebonden voor een feestelijke look. Super simpel, maar het springt direct in het oog. Zie je jezelf al zo’n heerlijk voorgerechtje serveren? Het is zo gepiept!
Ga je deze soep maken met kerst? Laat me dan vooral even weten wat je ervan vindt. 🙂
No Comments