Een tijdje geleden kwam ik via Instagram op het account van Need for Food een recept tegen voor een bietensalade. Leek me meteen heel lekker, want ik houd van de aardse en zoete smaak van bietjes. 🙂 En daarbij ben ik altijd op zoek naar fijne receptjes voor tussen de middag, aangezien ik niet zo van boterhammen houd. En dan druk ik mij nog zachtjes uit. Tijdens het ontbijt vind ik een broodje prima, maar tussen de middag…. Op de een of andere manier krijg ik het dan amper weg. Heel gek is dat.
Daarom ben ik blij dat ik dit receptje tegenkwam, want ik vind het inderdaad honderd keer lekkerder dan mijn standaard lunch, meestal bestaande uit een fantasieloos broodje kaas.
Bietensalade maken
Ik heb het recept voor deze bietensalade een klein beetje aangepast naar eigen smaak. Wil je weten hoe je ‘m maakt? Hieronder vertel ik je hoe je dat kunt doen. En geloof mij, het is zo gepiept. 🙂
Ingrediënten
voor 3 Ã 4 personenÂ
500 gram gekookte bieten
1 kleine appel
5 augurken
4 eetlepels gram zilveruitjes (uitgelekt)
1 kleine rode ui
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel grove mosterd
een kneepje citroensap
peper en zout
Wat moet je doen:
- Roer de yoghurt, de mayonaise, het citroensap en de mosterd door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout.
- Snijd de bietjes in blokjes. Schil de appel en snijd ‘m in kleine stukjes. Snijd ook de augurk in kleine stukjes. Halveer de ui en snijd ‘m in hele dunne ringen.
- Meng de bietjes, appel, rode ui, augurk, zilver ui en de dressing door elkaar.
De salade die ik nog over hield heb ik een afgesloten bakje in de koelkast gezet. Ideaal voor morgen, scheelt mij weer een broodje kaas. 🙂
Of deze bietensalade nou zo ideaal is om te eten op je werk… Daar heb ik zo mijn bedenkingen bij vanwege de ui. Maar voor thuis is hij echt perfect.
Mocht net als ik erg van koken houden, neem dan zeker even een kijkje op het Instagramaccount van Daniëlle van Need for Food, want ze deelt regelmatig leuke receptjes.
Wat denk je, is deze bietensalade ook iets voor jou?
17 Comments
Jan Heesakkers
25 augustus 2019 at 20:32Ik heb vandaag de bietensalade met appel gemaakt met tilapiafilet er bij… Was heerlijk met dit warme weer.. en lekker snel klaar. Voor zover ik weet is het meer dan 20 jaar geleden dat ik bietjes heb gegeten.. en het was in 1 woord… LEKKÂH
Truusje
25 augustus 2019 at 23:16Wat leuk om te lezen! Fijn dat je het lekker vond. De komende twintig jaar maar vaker bietjes eten. 😉
Nicole
27 november 2019 at 14:45Ook hier geen regelmatige bieten-eter maar niks teveel gezegd hoor..heerlijk! Een blijvertje, dankjewel!
Annelie
15 januari 2020 at 12:29In een woord heerlijk!! Dank je voor het delen van dit lekkere recept
Truusje
15 januari 2020 at 14:25Wat leuk dat je het lekker vindt. 🙂 Word ik blij van!
marcel
29 maart 2020 at 14:33ik ga het vanaond maken het lijkt me heerlijk dank voor het recept
Truusje
29 maart 2020 at 16:15Wat leuk dat je ‘t gaat maken! Wat mij betreft echt een aanrader én heel gezond. 🙂
Elly
25 juni 2020 at 10:43Voor vanavond jouw bietensalade maken met bietjes uit eigen tuin. Dat smaakt nog lekkerder
Truusje
25 juni 2020 at 16:25Wat leuk zeg, bieten uit eigen tuin!
Martin
6 juli 2020 at 10:29Deze salade nu al paar keer gemaakt, zijn er hier thuis gek op met aardappelpuree.
zelf voeg ik altijd nog altijd een aantal fijn gescheurde blaadjes munt toe.
Truusje
6 juli 2020 at 11:31Klinkt heel goed! Ben dol op aardappelpuree. 🙂
Lup
12 augustus 2020 at 20:02Met 200 gr. gare linzen erdoor en wat geitenkaas erover heen, is het een heerlijke maaltijdsalade geworden!
Truusje
13 augustus 2020 at 15:39Slim idee. 🙂
Joke
22 maart 2021 at 18:01Ik ben ook niet dol op bietjes, maar deze salade is heerlijk!
Nellie
27 mei 2021 at 18:30Vandaag de bietensalade gemaakt voor mijn man. Ipv yoghurt had ik soja cooking gebruikt en iets meer citroensap en Mayo toegevoegd. Augurken had ik weggelaten. Hij vond hem heerlijk.
Morgen gaat nog een gedeelte naar een kennis van 94. Die zal er zeker van smullen.
Bedankt voor dit recept. Top!!!
Truusje
27 mei 2021 at 20:29Wat fijn dat het zo in de smaak valt. Ik heb de salade toevallig vandaag zelf ook nog gemaakt. Heerlijk voor bij de lunch. 🙂
Ellie
5 oktober 2021 at 16:52Ik vind het heerlijk bietjes heb de salade gemaakt en heb er 1 gekookt ei er door heen gedaan.