Nu de herfst officieel haar intrede heeft gedaan kan ik wel op de proppen komen met een lijstje met mijn favoriete herfstrecepten. Want wat kouder weer vraagt wat mij betreft om andere recepten dan tijdens warme zomerse dagen. Pompoen is mijn favoriete ingrediënt in de herfst. Verder maak ik graag ovenschotels en stamppotten. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken deze herfst? Houd dit lijstje dan zeker in je achterhoofd wanneer het weer tegen etenstijd loopt.
Preischotel met Ras el Hanout kruiden en spekjes
Deze preischotel moet je zeker eens maken binnenkort! De kruiden geven een verrassende twist aan de prei en de kaas en de spekjes maken het extra lekker. Dit recept is ook heel handig wanneer je eters krijgt, want je kunt het goed voorbereiden. Aanrader!
Pompoenstamppot
Een stamppotje met pompoen, herfstiger kan het bijna niet. Wat appel, ui en tijm maken deze stamppot extra lekker. En niet te vergeten wat geitenkaas en een verse rookworst. ZO heerlijk, moet je echt eens proeven!
Linzenschotel met lamsworstjes
Dit recept is gezond, voedzaam, ruikt heerlijk en smaakt ook nog goed. Pak je braadpan erbij en probeer dit recept binnenkort zeker een keertje uit. Het is super makkelijk om te maken, dus het lukt sowieso.
Pittige spitskoolstamppot
Het is misschien niet het meest fotogenieke gerecht ooit, maar lekker is het wel! Het recept voor deze spitskoolstamppot is er trouwens eentje uit de budgetchallenge-serie, dus veel geld gaat deze maaltijd je niet kosten. 😉
Pompoen met krieltjes en worst uit de oven
Ik moet toegeven dat ik dit recept nog voordat de herfst begon al meerdere keren heb gemaakt. Ik vind dit zo lekker! Dit gerecht bevat ontzettend veel groente, dus het is nog gezond ook.
Bietenstamppot met appel, ui en spekjes
Super eenvoudig, maar vooral hartstikke lekker. Ik heb deze bietenstamppot nog niet gemaakt deze herfst, maar ik heb er al wel meerdere keren aan gedacht. Hoog tijd om het weer eens klaar te maken! Doe je mee?
Hete bliksem
Hete bliksem maakte ik vorig jaar voor het eerst. Ik had het daarvoor nog nooit gegeten en was er weleens nieuwsgierig naar. Na de eerste hap bleek ik fan te zijn. Wat is dit lekker! Het is wel behoorlijk veel werk om klaar te maken, maar het is het zeker waard. 🙂
Spruitjesstamppot met zoete aardappel en uienjus
Dit stamppotje zit boordevol vitaminen. Door de zoete aardappel wordt dit stamppotje net even wat interessanter. Want altijd maar gewone piepers in stamppotten is tenslotte ook saai.
Boerenkoolstamppot met zongedroogde tomaatjes en uitjes
And last but not least, de heerlijke boerenkoolstamppot van Jelm. Gewone boerenkoolstamppot begon ik met het jaar saaier te vinden, dus ging Jelm voor mij op zoek naar een alternatief. Sindsdien hebben we het nooit meer anders gegeten, want we vinden dit allebei mega lekker! Veel smaakvoller en minder droog dan ‘boerenkool oude stijl’. Echt het proberen waard!
Tot zover mijn huidige favoriete herfstrecepten. Binnenkort wil ik eens proberen om goulash te maken, dat lijkt me ook een perfect recept voor de herfst. Mocht het goed uitpakken, dan kun je daar binnenkort natuurlijk meer over lezen op de blog.
Welk recept uit mijn lijstje lijkt jou het lekkerste? Mocht je één van de recepten gaan maken, laat het me dan zeker even weten via social media. Ik ben benieuwd! 🙂
2 Comments
Lianne
21 september 2017 at 12:49Wat een leuk overzicht met lekkere recepten. Mijn favoriet: boerenkool met worst en hutspot.
Truusje
25 september 2017 at 13:29Ja, hutspot vind ik ook heel lekker! 🙂