Koken

Andijviesoep met stukjes rookworst


Ik was van plan om vrijdagmorgen weer een pan soep op het vuur te zetten, maar helaas voelde ik me niet zo lekker en was soep het laatste waar ik aan moest denken. Gelukkig voelde ik me zaterdag alweer een stuk beter en heb ik de ingrediënten alsnog uit de koelkast gehaald. Ik maakte een andijviesoep. Soep van andijvie?! Ja, ook van andijvie kun je soep maken ontdekte ik laatst. Via Facebook zag ik een recept voor andijviesoep voorbijkomen, gemaakt door Sandra van www.leukerecepten.nl. Het maakte me nieuwsgierig en ik besloot ‘t eens te proberen. Ben jij ook benieuwd? Vandaag deel ik Sandra’s recept op mijn blog. 😉
Ingredienten Andijviesoep

Ingrediënten:

500 gram andijvie
200 gram kruimige aardappels
1 kleine ui
750 ml water
1 groentebouillonblokje
100 ml slagroom
1 rookworst
peper en zout
wat olie of boter om in te bakken

Wat moet je doen:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de ui fijn.
  2. Verhit een beetje olie of boter in een ruime soeppan. Voeg de ui toe en bak eventjes aan. Voeg daarna ook de stukjes aardappel toe en bak even mee.
  3. Voeg vervolgens de andijvie toe en bak die kort eventjes mee zodat ‘t een klein beetje begint te slinken.
  4. Giet het water erbij en gooi het bouillonblokje in de pan. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer tien minuutjes koken zodat de aardappels gaar worden.
  5. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de room toe en roer erdoorheen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de rookworst in blokjes en gooi bij de soep. Zet het vuur nog kort eventjes aan zodat de stukjes worst kunnen verwarmen in de soep. Ik gebruikte een rookworst die zowel koud als warm gegeten kan worden, maar als je een verse rookworst gebruikt is het raadzaam om die eerst even goed te verhitten volgens de aanwijzingen op de verpakking en daarna in blokjes te snijden en bij de soep te gooien.

Andijviesoep 5 Andijviesoep 3Andijviesoep 6

Andijviesoep 10
De smaak van de soep doet me een beetje denken aan die van spinaziesoep, lekker! Het soepje is zo gemaakt en het is weer eens een keertje wat anders. Ik vind hem voor herhaling vatbaar. Ga jij ‘m ook eens proberen?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter