Koken

Bananenpudding met suikerbrood | Paastoetje


Soms loop ik door een winkel en kom iets tegen wat ik niet kan weerstaan. Dat moet dan mee naar huis, onder het mom van ‘leuk voor de blog’. Vaak weet ik dan direct wat ik ermee wil doen. Dat had ik ook toen ik bij de Hema schattige paaskoekjes tegenkwam. Ik zag ze al helemaal voor me als garnering bij een lekker paastoetje.

Ik maakte bananenpudding met suikerbrood. Lekker en erg eenvoudig om te maken. Garneer het met wat stukjes verse banaan, een beetje karamelsaus, een takje munt en zo’n schattig paaskoekje. Heb je in een handomdraai een feestelijk paastoetje gemaakt. Benieuwd naar het receptje? Lees dan verder.

Ingrediënten

voor 4 vrij grote toetjes of 6 kleinere 

750 ml melk
50 gram custardpoeder
3 verse bananen
30 gram suiker
2 à 3 plakjes suikerbrood
een paar lepels karamelsaus
takjes munt
4 paaskoekjes (of 6)

Wat moet je doen:

  1. Giet de helft van de melk in de blender en doe er twee bananen bij. Gooi ook het custardpoeder erbij. Zet de blender aan en mix er een egaal mengsel van. Heb je geen blender? Doe alles dan in een hoge kan en pak er een staafmixer bij.
  2. Doe de andere helft van de melk in een pan en doe de suiker erbij. Breng dit al roerend tegen de kook aan.
  3. Giet dan het mengsel uit de blender erbij.
  4. Blijf ondertussen goed roeren en laat het drie minuutjes zachtjes koken zodat de pudding kan indikken.
  5. Snijd het suikerbrood in kleine blokjes.
  6. Verdeel wat van het suikerbrood over vier glazen. Schep er vervolgens een laagje bananenpudding op.
  7. Maak daarna nog een laagje met stukjes suikerbrood en eindig met een laag bananenpudding.
  8. Dek de glazen af met plastic folie en laat ze drie uurtjes opstijven in de koelkast. Je moet echt niet vergeten om de toetjes af te dekken, anders ontstaat er een vel op. En dan willen we niet!
  9. Snijd de derde banaan in kleine stukjes. Garneer elk toetje met stukjes banaan. Giet er wat karamelsaus overheen. Ik gebruikte gewoon karamelsaus uit de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken als je wilt.
  10. Maak de toetjes af met een takje munt en een paaskoekje. Doe het garneren wel pas vlak voor het serveren, want de stukjes verse banaan zullen na een tijdje verkleuren.


Je hoeft natuurlijk niet per se de koekjes van de Hema te gebruiken. In de supermarkten liggen ook genoeg schattige koekjes. Chocolade-paaseitjes kun je natuurlijk eveneens gebruiken. 🙂

Banaan en suikerbrood smaken echt heel goed bij elkaar. Lekker zoet. Niet al te gezond, maar wat hindert dat. Pasen is tenslotte feest.

Wat denk jij van deze toetjes?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter