De budgetchallenge vind ik nog steeds leuk om te doen, dus vandaag was het tijd voor deel vijf. Gaat snel alweer trouwens! Ik maakte dit keer een lasagne gevuld met spinazie, ricotta en ham. Ik bleef echt precies binnen het budget, dus het is ook deze week weer gelukt. Benieuwd waar ik mijn vier euro deze keer aan besteed heb? Lees dan gauw verder.
Boodschappen
lasagnebladen (Albert Heijn) – €0,64
450 gram fijngesneden spinazie uit de diepvries (Albert Heijn) – €0,55
100 gram ricotta (Albert Heijn) – €1,04
1 bol mozzarella (Albert Heijn) – €0,45
1 tomaat (Albert Heijn) – €0,30
1 ui (groenteboer) – €0,10
150 gram schouderham in plakken (Aldi) – €0,89
Ik had echt geen tomaatje meer moeten kopen, want dan had ik ‘t niet gered. Maar het is gelukt! Uit mijn keukenkastje pakte ik er wat peper, zout, knoflook en olijfolie bij en toen had ik alle ingrediënten compleet.
Ingrediënten
voor 2 à 3 personen
ongeveer 200 gram lasagnebladen
450 gram fijngesneden diepvries spinazie
100 gram ricotta
1 bol mozzarella
1 tomaat
1 ui
150 gram ham in plakken
2 teentjes knoflook
peper en zout
een scheutje olijfolie
Wat moet je doen:
- Snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een wok- of hapjespan. Bak de uitjes glazig. Pers daarna twee teentjes knoflook uit en bak dat kort eventjes mee.
- Voeg de bevroren spinazie toe aan de pan en laat op een matig vuur ontdooien. Schep het geheel regelmatig even om.
- Zet het vuur uit en voeg de ricotta toe aan de spinazie. Roer het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
- Schep een laagje van het ricotta-spinazie-mengsel op de bodem van de schaal. Leg er vervolgens een laag met lasagnebladen op. Leg daar de ham bovenop. Maak weer een laagje met het ricotta-spinazie-mengsel en leg er weer lasagnebladen bovenop. Ga zo verder met lagen maken tot het spinazie-ricotta-mengsel op is. Zorg er in ieder geval voor dat je eindigt met het spinazie-ricotta-mengsel.
- Was de tomaat en snijd ‘m in dunne plakjes. Leg de plakjes tomaat bovenop de lasagne.
- Snijd de mozzarella eveneens in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de lasagne.
- Strooi nog een beetje peper en zout over de lasagne en schuif hem daarna voor een half uur in de oven.
De lasagne smaakte lekker en lag niet zo zwaar op de maag als de lasagneschotels die ik doorgaans maak. Wel jammer dat ik geen budget meer had voor geraspte kaas, want normaal mik ik over zo’n beetje elke avondmaaltijd die ik in m’n oven schuif graag een laag kaas. Het is niet anders, ‘t budget liet het niet toe. 😉 Gelukkig is mozzarella niet zo duur en kon ik dat wel gebruiken. Paste er ook goed bij, dus dat was fijn. Veel werk was het niet om deze lasagne te maken en ook om de kosten hoef je het dus niet te laten. 😉 Ik zou zeggen, maak ‘m ook eens. 🙂
Ps. Wil je meer budgetrecepten lezen? Lees dan hier deel 1, 2, 3 en 4 terug.
No Comments