Vandaag een simpel, maar lekker receptje dat echt bij kerst hoort; cranberrycompote. Je kunt cranberrycompote maken door cranberries met alleen wat water en suiker te koken, maar het wordt extra lekker met een kaneelstokje en wat sinaasappelrasp. Smakelijk bij vlees, maar vergeet ook het toetje niet. Binnenkort kun je twee heerlijke kerst-toetjes met een dikke saus van cranberry op de blog verwachten. Echt nommie! En heel erg kerstig! Maar voor het zover is deel ik eerst het receptje voor de cranberrycompote. 🙂
Ingrediënten
350 gram cranberries
1 sinaasappel
1 kaneelstokje
4 eetlepels water
150 gram suiker
Wat moet je doen:
- Was de sinaasappel af onder de kraan en droog hem af. Rasp de schil. Snijd de sinaasappel daarna doormidden en pers ‘m uit.
- Gooi de rasp en het sap in een pannetje en gooi de rest van de ingrediënten erbij.
- Breng het geheel aan de kook en roer tussendoor af en toe.
- Zet vervolgens het vuur laag en laat de cranberrycompote tien minuutjes zachtjes koken.
- Zet daarna het vuur uit en laat de compote een half uurtje afkoelen. Vis tenslotte het kaneelstokje eruit.
- Wil je liever een hele gladde saus? Pureer ‘m dan nog even fijn. Ikzelf vind een grove structuur erg lekker, dus ik liet de staafmixer in de kast staan.
Deze zelfgemaakte cranberrycompote kun je prima een paar dagen bewaren. Doe ‘m in een schone pot en zet die afgesloten in de koelkast. Ik schepte mijn compote in een Masjon Jar die ik versierde met een klein takje eucalyptus. Staat wel zo feestelijk op de kersttafel. 🙂
Benieuwd naar mijn kerst-toetjes met deze cranberrycompote? Kom dan zeker nog even terug binnenkort, want ze verschijnen dit weekend online. 🙂
Ga jij deze cranberrycompote maken met kerst? Deel het resultaat dan op social media en vergeet mij niet te taggen. Vind ik leuk om te zien!
No Comments