Koken

Chocoladecakejes met jam, slagroom en verse aardbeien


Ik droom al heel lang van een Kitchenaid. Prachtige machines vind ik dat. En een goede reden om de linkerkant van mijn aanrecht eindelijk eens een keertje grondig op te ruimen. Want daar moet die Kitchenaid komen te staan, dat weet ik al wel. Sterker nog, in gedachten staat ‘ie er zelfs al jaren.

Maar toch heb ik er nog nooit eentje gekocht. Ik vind ze namelijk vrij duur en om heel eerlijk te zijn vind ik het ook een beetje een onnodige luxe. Want ja, met mijn simpele handmixertje kom ik toch ook een heel eind. En dus heb ik tot op heden nog niet mijn pinpas getrokken om mezelf daadwerkelijk te trakteren op zo’n mooie machine. En weet je, misschien ga ik dat zelfs wel nooit doen.

Maar als ik een actie tegenkom waarbij je zo’n apparaat kunt winnen, dan waag ik altijd graag een kansje. Want ja winnen is heel wat anders dan kopen. En dat zie ik dan ook helemaal zitten. 🙂 Jamfabrikant Hero looft momenteel Kitchenaids uit. Wat je ervoor moet doen? Een lekker recept bedenken waarin je Hero jam gebruikt. Een leuke uitdaging wat mij betreft! Je snapt natuurlijk dat ik ook een recept heb ingestuurd. Wat precies? Heerlijke chocoladecakejes met jam, slagroom en verse aardbeien. Erg lekker en wie weet levert het me een Kitchenaid op. Je kunt nooit weten toch?

In ieder geval zal ik het recept vandaag met je delen, want deze chocoladecakejes zijn echt het maken waard. 🙂

Ingrediënten

voor de cake 

75 gram pure chocolade
1 eetlepel cacaopoeder
150 gram boter (op kamertemperatuur)
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren (op kamertemperatuur)
een snufje zout
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel melk

verder nodig:

± 10 verse aardbeien
een paar eetlepels aardbeienjam
250 ml slagroom
1 eetlepel suiker

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een vierkante (brownie)bakvorm van 20 bij 20 cm in en bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Doe de boter, de basterdsuiker, een snufje zout en het vanille-extract in een kom en mix dit een paar minuten door elkaar tot het goed gemengd is.
  4. Mix een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het cacaopoeder boven de kom en mix dit erdoorheen.
  6. Giet daarna de gesmolten chocolade erbij en mix dit er rustig door.
  7. Voeg tot slot een eetlepel melk toe en mix het beslag nog even kort door.
  8. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad.
  9. Bak de cake gedurende 25 à 30 minuten gaar in de oven. Check met een prikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Laat de cake daarna afkoelen.
  10. Haal hem vervolgens uit de vorm en snijd hem horizontaal in twee plakken. Laat nog even goed afkoelen.
  11. Smeer een van de cakeplakken in met een royale laag jam.
  12. Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Besmeer de cakeplak daarna met de slagroom.
  13. Plaats de andere cakeplak er bovenop. Snijd de randjes eraf en snijd de cake daarna in negen vierkante stukjes.
  14. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes.
  15. Garneer elk stukje cake met schijfjes verse aardbei.



Schattige cakejes hè? Ik heb er meer van gegeten dan goed voor me is, moet ik bekennen. Maar alles voor die Kitchenaid, dat begrijp je. 😉

Doe jij ook graag aan winacties mee? En wat denk je van deze chocoladecakejes?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter