Koken

Groentelasagne | Vega recept


Sinds Jelm en ik hebben meegedaan aan de Nationale week zonder Vlees kook ik vaker vegetarisch. Ja, ook nu nog. De campagne heeft echt een verandering in onze eetgewoontes gebracht en dat vind ik heel leuk. Ik probeer nu om minstens één keer in de week zonder vlees te koken. Verder kopen we nu ook veel vaker biologisch vlees. Dat bevalt ons prima en ik vind het een fijne uitdaging om steeds meer recepten aan mijn vega-repertoire toe te voegen. Vandaag heb ik er weer eentje voor je. Een lekkere groentelasagne. Simpel maar goedgevuld, waardoor je het vlees echt niet mist.

Wil je ook wat vaker vega eten? Dan is dit recept echt iets voor jou. 🙂

Ingrediënten

2 blikken fijne tomatenpolpa met basilicum
1 pakje (volkoren) lasagnebladen
1 courgette
1 wortel
1 aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
1 groentebouillonblokje
± 100 gram geraspte kaas
een scheutje olijfolie

Wat moet je doen:

  1. Was de courgette en de aubergine onder de kraan en snijd de groente in kleine blokjes. Schrap de wortel en snijd ‘m eveneens in kleine stukjes. Snipper de ui.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of gebruik een grote wokpan. Bak de ui eventjes aan.
  3. Voeg daarna de courgette, wortel en de aubergine toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de groenten. Schep alles goed om. Laat de groente zo’n tien minuutjes bakken op middelhoog vuur.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  5. Pers de teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan de groente. Schep om.
  6. Voeg dan de tomatenpolpa toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het geheel nog zo’n vijf minuutjes zachtjes pruttelen.
  7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  8. Ga daarna laagjes maken met de groentesaus en de lasagnebladen. Zorg dat je begint en eindigt met de saus.
  9. Verdeel tot slot de kaas over de lasagne en schuif de schaal de oven in. Check even op het pak van de lasagnebladen die je gebruikt hebt hoelang de oventijd is. Mijn lasagne heeft 30 minuten in de oven gestaan.Het lijkt me trouwens heel erg lekker om halverwege de lasagne nog een laagje te maken met geitenkaas. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat Jelm het nog nooit gegeten heeft en denkt dat hij het niet lust. Tja, mannen…. 😉

Wat denk jij van deze groentelasagne? En kook jij weleens zonder vlees?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter