Koken

Citroentaart van Jet


Zondag bakdag! Ik moet bekennen dat ik vorige week zondag even heb overgeslagen, maar vandaag ben ik er weer met een nieuw bakrecept. Ik kijk graag 24Kitchen en zag Jet van Nieuwkerk laatst een zeer verleidelijke citroentaart in elkaar flansen. Een heel makkelijk recept en eens een keertje iets anders.

Ik had nog nooit zoiets gemaakt, dus ik was gelijk nieuwsgierig. Jij ook? Vandaag deel ik Jet haar recept op de blog. 🙂

ingrediënten

voor het deeg:

120 gram boter op kamertemperatuur
180 gram bloem
125 gram fijne kristalsuiker
2 eetlepels kokosrasp
zout
scheutje melk 

voor de vulling:

4  eieren, alleen de dooiers
2 à 3 citroenen
400 ml gecondenseerde melk (1 blik)

voor de garnering:

wat verse frambozen of rode besjes
wat schijfjes citroen

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak er een ronde springvorm bij met een diameter van ongeveer 22 cm. Bekleed de bodem met bakpapier. Spray een beetje bakspray langs de randen en bekleed die ook met bakpapier.
  2. Snijd de boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, de kokosrasp, de suiker en een snufje zout toe. Zet de deeghaken op de mixer en mix rustig door elkaar. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken natuurlijk.
  3. Voeg beetje bij beetje wat melk toe tot je een samenhangend deeg hebt.
  4. Druk het deeg met een lepel of je handen op de bodem van de met bakpapier beklede vorm. Gebruik eventueel wat bloem om plakken tegen te gaan.
  5. Bak de bodem 15 minuten in de oven tot de bodem licht gekleurd is.
  6. Boen één citroen schoon en rasp de schil. Pers 90 ml citroensap uit.
  7. Doe de rasp en het sap in een kom en voeg de vier eidooiers en de gecondenseerde melk toe. Mix tot een glad geheel.
  8. Haal de bodem uit de oven. Schenk het citroenmengsel op de warme taartbodem.
  9. Strijk glad en bak nog 10 à 15 minuten in de oven tot de vulling stevig is.
  10. Laat de taart goed afkoelen. Garneer met wat schijfjes citroen en eventueel wat rood fruit zoals rode besjes en frambozen.




Deze citroentaart heeft iets weg van cheesecake, alleen dan een eenvoudige versie. Deze taart is immers zo klaar. Hij is heerlijk fris maar tegelijkertijd ook erg machtig. Een taart om kleine puntjes van te snijden dus. Een erg leuk recept om eens een keertje te proberen.

Heb jij weleens citroentaart gemaakt?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

  • Reply
    Ilona Wielinga
    1 maart 2020 at 18:24

    Aah dit ziet er zo goed uit! En I love citroen.

  • Reply
    Audrey
    1 maart 2020 at 19:23

    Ik word enthousiast van alles met citroen en het woord ‘machtig’ schrikt mij nooit af, haha!

    • Reply
      Truusje
      2 maart 2020 at 09:47

      Haha, mij ook praktisch nooit.

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    2 maart 2020 at 09:27

    wauw wat heb je een prachtige foto’s gemaakt zeg! het ziet er heerlijk uit en machtig is altijd extra lekker 😉

    • Reply
      Truusje
      2 maart 2020 at 09:47

      Dankjewel! 🙂

  • Reply
    Suzanne
    2 maart 2020 at 13:31

    Klinkt echt super lekker!

  • Laat een berichtje achter