Ik zit in een koekjes-bak-fase geloof ik. De havermoutkoekjes van laatst waren me dusdanig goed bevallen dat ik ze weer bakte. Dit keer liet ik de cranberries en de chocolade weg en gooide ik een theelepel kaneel door het deeg. Ook gebruikte ik lichtbruine basterdsuiker, waardoor de koekjes een wat donkerder kleurtje kregen. Erg lekker! Heb ze vanmorgen gebakken en ze waren aan het einde van de middag al nergens meer te bekennen. Niet per se goed voor de lijn, maar dan weet je wel zeker dat ze goed gelukt zijn. 😉
Wil je ze ook maken? Hierbij mijn receptje!
Ingrediënten
voor ongeveer 14 koekjesÂ
225 gram havermout
85 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram koude roomboter
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
een snufje zout
Wat moet je doen:
- Gooi de havermout in een keukenmachinetje en maal eventjes door tot je iets fijner meel hebt.
- Snijd de boter in blokjes.
- Gooi alle ingrediënten in een kom en kneed er een soepel deeg van. Wikkel het deeg daarna in huishoudfolie en laat ongeveer een half uurtje rusten in de koelkast.
- Bestrooi je werkblad met bloem en rol je deeg uit tot een dunne lap. Steek er figuurtjes uit met een stekertje. Omdat het deeg wat minder soepel is dan gewoon koekjesdeeg kun je het beste steeds kleine bolletjes deeg uitrollen en daar koekjes uitsteken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 Ã 15 minuutjes goudbruin en gaar.
- Laat ze daarna afkoelen.
Ik weet zeker dat ik ze binnenkort weer eens ga maken! Vind het zo’n leuk klusje. 😉 Wat zijn jouw lievelingskoekjes?
6 Comments
Havermoutkoekjes met kaneel - GEZOND GENOEG
17 november 2018 at 12:41[…] ook in mijn thee. Ik begon mijn zoektocht op Pinterest en kwam terecht bij een recept van ‘De Sandwichformule’ voor heerlijke brosse havermoutkoekjes met kaneel. Alles had ik al in huis, dus ik kon snel aan de […]
Gezonde koekjes van havermout, banaan, chocolade én matcha - GEZOND GENOEG
18 februari 2019 at 17:56[…] is het recept wat ik al eerder heb gemaakt en die je hier kunt vinden. Het is het recept van ‘De Sandwichformule’, alleen voor deze koekjes heb ik het één en ander aangepast. Voor dit baksel was het mijn […]
LB
9 augustus 2021 at 22:40Moet hier geen bloem bij? Worden ze dan wel bros?j
Truusje
20 augustus 2021 at 10:51Ze zijn niet super bros inderdaad, wel heerlijk knapperig!
Yvonne
18 februari 2022 at 10:40Ik ga ze voor een 2e keer maken! Je blijft er van eten het uitrollen is wel een klusje, breekt snel. Maar het waard!
Carolien
1 maart 2023 at 18:22De gewone suiker vervangen door kokosbloesemsuiker en de roomboter door Becel margarine. Ik heb bolletjes gemaakt met de ijslepel en daarna iets plat gedrukt tot 1 cm. Ze waren heerlijk krokant en toch wat minder calorieën als het originele recept