Koken

Lasagne met salami en spinazie


Ik heb heel lang gedacht dat Jelm geen lasagne lustte, dus maakte ik het nooit. Onlangs ben ik erachter gekomen dat lasagne inderdaad niet tot zijn lievelingseten behoort, maar dat hij het wel lust. Mooi! Ik heb sinds ik dat weet al meerdere ovenschalen met dit Italiaanse gerecht in de oven geschoven. Mijn favoriete combinatie? Lasagne met salami en spinazie. Klinkt goed toch? Ik deel vandaag mijn recept.
Ingredienten Lasagne

Ingrediënten:

250 gram salami (worst)
1 pakje verse lasagnebladen (250 gram)
1 pakje tomaten passata (500 gram)
2 uien
1 teen knoflook
1 rode paprika
450 gram spinazie
1 flinke theelepel Italiaanse kruiden
50 gram geraspte kaas

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met een heel klein beetje olijfolie.
  2. Snijd de salamiworst in kleine stukjes. Snipper de uien. Snijd ook de paprika in kleine blokjes.
  3. Zet een ruime koeken- of hapjespan op het vuur en bak de salami aan. Extra vet toevoegen is niet nodig omdat de salami al vettig genoeg is van zichzelf.
  4. Voeg na een paar minuutjes de ui en paprika toe. Bak even mee.
  5. Zet een wokpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Pers het teentje knoflook uit en roer door de olie.
  6. Voeg steeds een handje spinazie toe en laat dat slinken. Telkens als de spinazie geslonken is kun je een nieuwe lading toevoegen.
  7. Voeg de tomatenpassata toe aan de salami. Roer goed door. Voeg ook de Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog eventjes kort pruttelen.
  8. Schep een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen. Voeg daarbovenop een klein laagje spinazie toe. Ga net zolang door tot alle ingrediënten op zijn. Zorg in ieder geval dat je eindigt met een laagje tomatensaus.
  9. Je kunt ervoor kiezen om de geraspte kaas direct over de lasagne te strooien, als je houdt van een knapperig korstje. Vind je zacht gesmolten kaas lekkerder, voeg dan pas rond de laatste tien minuutjes de kaas toe.
  10. Schuif de lasagne voor 25 minuten in de oven. Ik strooi net voor de laatste tien minuutjes de kaas erover.

Lasagne 8

Lasagne 3 Lasagne 6 Lasagne 7
Lasagne 9
Is het je opgevallen dat ik helemaal niet naar peper en zout grijp in dit recept? Dan komt doordat de salami al voor zoveel smaak zorgt. Vooral extra zout toevoegen is niet nodig. Een beetje peper zou nog kunnen, maar ik vind het niet nodig. Ik ben helemaal dol op deze lasagne, ik blijf er maar van door eten. Moet trouwens wel bekennen dat dit nou prompt een lasagnerecept is dat Jelm niet zo lekker vindt. Het is ook altijd wat met die jongen… 😉 Ga jij deze lasagne ook eens een kans geven?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter