Koken

Lekker toetje: wentelteefjes van suikerbrood met ijs


Zo’n twee weken geleden stonden er wat kinderen bij mij voor de deur die suikerbroden aan het verkopen waren voor hun voetbalclub. Een suikerbrood wil ik altijd wel kopen, ongeacht waarvoor, dus ik stemde direct toe. Ik was het intussen alweer bijna vergeten, totdat er donderdag een karretje door mijn voortuin rolde, voortgetrokken door diezelfde kindjes. Opeens wist ik het weer, ze kwamen natuurlijk mijn favoriete broodsoort brengen. Nu is suikerbrood op zichzelf al goddelijk, maar je kunt het nog lekkerder maken door er een toetje van te maken. Ik maakte er wentelteefjes van. Gecombineerd met een bolletje ijs is dat een perfect toetje. Vandaag deel ik dit eenvoudige receptje met je.
Ingredienten

Ingrediënten

plakken suikerbrood
250 ml melk
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
een flinke klont roomboter

Wat moet je doen:

  1. Voeg de melk, de eieren, de vanillesuiker en de kaneel toe aan een kom. Roer met een garde goed door elkaar.
  2. Snijd wat plakken van het suikerbrood. Ga niet voor al te dunne plakken, want die zullen tijdens het bakken extra snel scheuren.
  3. Haal de plakken door het zoete kaneelmengsel en leg ze in een diep bord. Giet eventueel nog een beetje van het mengsel over de plakken brood heen, zodat de smaken goed in het brood kunnen trekken.
  4. Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan. Zet het vuur laag en voeg wat plakken suikerbrood toe aan de pan. Bak ze in een paar minuutjes goudbruin. Keer halverwege. Doe dit wel voorzichtig, want anders zullen je wentelteefjes uit elkaar vallen. Smaken doen ze dan gelukkig nog steeds, dus heel erg is dit niet. 😉
  5. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en serveer ze met een bolletje ijs.

Wentelteefjes van suikerbrood 2
Wentelteefjes van suikerbrood 5

Suikerbrood is van zichzelf al knetter ongezond, maar ik heb het voor elkaar gekregen om ‘t nog een gradatie erger te maken. Nog zoeter én vetter door de roomboter. Super slecht, maar dat hindert niks voor een keertje vind ik. Het is zo lekker, daar moet je gewoon van genieten. Toen ik dit toetje eerder eens maakte toen er iemand kwam eten, serveerde ik er een bolletje vanille-ijs bij. Past er heel goed bij, maar ook kaneelijs lijkt me er lekker bij. Bij de Aldi kwam ik speculaasijs tegen en dat wilde ik ook weleens proberen. Was verrassend lekker! Tip van mij dus, het speculaasijs van de Aldi. 😊 De smaak van het speculaasijs past heel goed bij deze zoete wentelteefjes. Ga jij ze ook eens maken?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter