Koken

Makkelijk pruimengebak


Ik schreef al eerder dat ik mijn huis tegenwoordig deel met 2,5 kilo pruimen. Het zijn geen lastige gasten, alleen kunnen ze niet zo heel lang blijven, haha. Ik maakte eerder al een pruimen crumble, maar ik hield alsnog een hele berg pruimen over. Zonde om allemaal weg te gooien, dus ging ik op zoek naar meer receptjes waarin ik ze kon verwerken. Op de site van Allerhande kwam ik een eenvoudig recept tegen voor pruimengebak. Echt super makkelijk om te maken, daar houd ik van! Het enige lastige is dat er je volgens het oorspronkelijke recept ‘Monchou Pan en Oven’ voor nodig hebt en dat product is niet meer te krijgen. Ik gebruikte daarom gewone Monchou en goot er wat extra melk bij. Dat werd nogal een sompige bedoening. Bij poging twee gebruikte ik een pakje ‘Monchou zacht en luchtig’ en liet ik de extra melk achterwege. Toen ging het beter. Het blijft een vrij nat taartje, maar dat komt natuurlijk ook door al het vocht uit de pruimen. Lekker is het echter wel! Benieuwd hoe je binnen een handomdraai dit pruimentaartje kunt maken? Lees dan verder.
Ingredienten 4

Ingrediënten

500 gram rijpe pruimen
200 gram Monchou zacht en luchtig
75 gram bloem
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
50 ml melk
3 eieren
een snufje zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de pruimen en halveer ze. Haal de pitten eruit. Zijn de pruimen erg groot? Snijd ze dan nogmaals door de helft.
  3. Pak er een ronde taartvorm bij met een diameter van ongeveer 24 cm. Vet de vorm in. Leg alle pruimenpartjes op de bodem van de schaal.
  4. Klop in een kom de Monchou, bloem, suiker, vanillesuiker, melk, eieren en een snufje zout tot een beslag.
  5. Giet het beslag over de pruimen.
  6. Schuif de taartvorm in de oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Wordt de bovenkant al bruin maar is de binnenkant nog niet gaar? Dek de vorm dan af met aluminiumfolie.
  7. Serveer warm. Hij is extra lekker met poedersuiker erover!

Pruimen gebak 11Pruimen gebak 2
Pruimen gebak 7
Pruimen gebak 9
Pruimen gebak 30
Pruimen gebak 22
Dit taartje is dun en ligt niet zwaar op de maag. Je kunt er rustig meerdere stukjes van eten. De pruimen komen heel goed tot hun recht in dit eenvoudige taartje. Erg lekker! Vooral met een laagje poedersuiker eroverheen. 🙂 Dit pruimengebak is ook heel geschikt als toetje. Beetje slagroom erbij, bolletje ijs… Ik zou er geen nee tegen zeggen.

Wat denk jij van dit receptje?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter