Koken

Romige frambozen tiramisu


Toen Jelm en ik onlangs in Frankrijk waren viel het ons op dat de Fransen blijkbaar dol zijn op frambozen tiramisu. We zijn het zowel in Parijs als in wegrestaurants regelmatig tegengekomen. En natuurlijk hebben we er niet alleen naar gekeken, maar hebben we het ook meerdere keren besteld. Zo lekker! Wel viel het me op dat deze tiramisu’s anders opgebouwd waren dan ik gewend ben. Alleen op de bodem zat een laagje lange vingers en verder bestond de tiramisu vooral uit een romig mengsel, met een swirl van een vruchtencoulis erdoorheen. Het leek me leuk om thuis ook eens frambozen tiramisu te maken, maar dan dus met de Franse slag. Benieuwd naar mijn receptje? Lees dan verder. 🙂
Ingredienten 2

Ingrediënten:

voor vier stuks

8 à 12 lange vingers
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
een kopje appelsap
250 gram rood diepvriesfruit
2 eetlepels water
ongeveer 250 gram verse frambozen
een klein stukje witte chocolade, geschaafd
Frambozen tiramisu 3

Wat moet je doen:

  1. Begin met het maken van de vruchtencoulis. Gooi het diepvriesfruit in een pannetje samen met het water en 60 gram van de suiker. Laat dit een kwartiertje zachtjes koken zodat de vruchtjes in moes veranderen. Giet de coulis daarna in een kommetje en laat het goed afkoelen in de koelkast. Wil je sneller? Zet het dan even weg in de vriezer tot koud is.
  2. Klop de slagroom stijf met de resterende 40 gram suiker en het zakje vanillesuiker. Schep de mascarpone erbij en mix dit rustig tot een egale massa.
  3. Breek de lange vingers in stukjes en doop ze in de appelsap. Verdeel de stukjes lange vinger over de bodems van vier glazen.
  4. Maak daarna een royale laag van het romige mascarpone-slagroom-mengsel.
  5. Schep er vervolgens een laagje van de koude vruchtencoulis op en top die af met een laag verse frambozen.
  6. Vul de rest van het glas met een laag van het romige mascarpone-slagroom-mengsel.
  7. Maak de toetjes af met wat verse framboosjes en eventueel een beetje witte geschaafde chocolade.
  8. Laat ze een paar uurtjes opstijven in de koelkast voor je ze serveert.

Frambozen tiramisu 10
Frambozen tiramisu 22
Frambozen tiramisu 11
Frambozen tiramisu 29
Frambozen tiramisu 8
Frambozen tiramisu 33
Frambozen tiramisu 19Frambozen tiramisu 15
Frambozen tiramisu 28Frambozen tiramisu 20Frambozen tiramisu 37Frambozen tiramisu 38
Behalve lekker zien deze toetjes er ook nog leuk uit. Perfect om te serveren als je gasten krijgt. Het is weer eens wat anders dan de klassieke tiramisu. Hou jij ook wel van wat variantie als het op toetjes aankomt? Bekijk dan ook mijn andere tiramisu-recepten zoals aardbeien tiramisu, rabarber tiramisu, suikerbrood tiramisu met Baileys, en speculaas tiramisu met Licor 43 en madarijn. Wil je liever een klassieke tiramisu maken, kijk dan hier nog even.

Vond je dit een leuke blogpost? Deel hem dan gerust op social media. 🙂


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter