Voor mijn gevoel is het best een tijdje geleden dat ik een recept voor het avondeten heb geplaatst. Maar vandaag heb ik er weer eentje voor je. Een heerlijke pasta met kipballetjes en veel groente. Het idee voor deze pasta komt niet uit mijn eigen koker, maar is afkomstig van Albert Heijn. Wel heb ik het recept een tikje aangepast naar mijn eigen smaak. Zo kruid ik het kippengehakt liever zelf, want sorry Appie, jullie gekruide kippengehakt vind ik eh… vies. En in het oorspronkelijke recept wordt witte pasta gebruikt en ik ben daar niet zo van. Doe mij maar volkoren.
Deze pasta is niet moeilijk om te maken, wel erg lekker. Jelm was ook heel blij dat ik dit weer eens op tafel zette. Wil je deze heerlijke pasta ook eens maken? Vandaag deel ik het recept. 🙂
Ingrediënten
voor 3 Ã 4 personen
300 gram ongekruid kippengehakt
300 gram volkoren pasta (ik gebruikte fusilli)
400 gram kastanje champignons
200 gram verse spinazie
2 uien
2 tenen knoflook
2 theelepels gedroogde oregano
1 pakje tomato frito (350 gram)
125 gram zwarte olijven
125 gram mozzarella
peper en zout
Wat moet je doen:
- Doe het kippengehakt in een kom en pers één teentje knoflook uit. Voeg dit toe, samen met wat peper, zout en één theelepel oregano. Kneed dit goed door en draai er twaalf balletjes van. Blijft het gehakt heel erg aan je vingers plakken? Spoel je handen dan heel even af onder de koude kraan en ga dan met vochtige handen verder. Dat helpt.
- Breng een pan water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een hapjespan en bak hier de kipballetjes in gaar. Dit duurt zo’n tien minuutjes.
- Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze daarna in plakjes. Snipper de uien.
- Haal de kipballetjes als ze gaar zijn uit de pan en doe ze op een bordje.
- Gooi de champignons en de ui in de hapjespan. Extra olie toevoegen is waarschijnlijk niet nodig. Bak de groente zo’n drie minuutjes.
- Pers het tweede teentje knoflook uit en doe dit erbij.
- Giet daarna de tomato frito erbij en een theelepel oregano. Breng aan de kook en schep vervolgens de spinazie erdoor. Laat dit op laag vuur slinken onder regelmatig roeren.
- Snijd de olijven door de helft en schep ze door de saus.
- Verdeel de pasta over de borden en schep er saus op. En wat balletjes natuurlijk. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit tot slot over de pasta.
Jelm is lust geen olijven, dus na het maken van de foto’s heb ik ze er weer braaf uit gepulkt voor hem. Maar ik moet zeggen, ze smaken er wel echt heel erg lekker bij! Ik heb ze later bij mijn eigen bord dan ook weer toegevoegd.
Ga jij dit recept ook eens maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. 🙂
No Comments