Ik had gistermiddag zo’n zin om te bakken, maar dat eindigt bij mij meestal in een zeer ongezonde aangelegenheid met veel te veel boter en bergen suiker. En dat mocht ik nu even niet van mezelf. Maar halverwege de middag moest ik opeens aan quiche denken. Dat is toch een stuk minder ‘slecht’, dus dat mocht ik nog wel maken vond ik zo. Ik koos voor een variant met veel paprika, gerookte kip en wat rode ui. Geloof mij, is erg lekker! Wil je deze quiche ook eens proeven? Lees dan verder hoe je hem kunt maken.
Ingrediënten:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
1 gerookte kipfilet
4 eieren
200 ml crème fraîche
1 theelepel gedroogde basilicum
6 plakjes deeg voor hartige taart (uit de diepvries)
50 gram geraspte kaas
peper en zout
een klontje boter voor het invetten
een handje paneermeel
eventueel wat verse basilicum voor de garnering
Wat moet je doen:
- Leg de plakjes deeg neer op het aanrecht en laat ze ontdooien. Vet een quichevorm in met wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de gerookte kip in plakjes.
- Bekleed de springvorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Strooi een handje paneermeel op de deegbodem.
- Verdeel de stukjes paprika, ui en kip over de quiche.
- Klop de eieren los samen met de crème fraîche. Voeg ook de gedroogde basilicum toe en wat peper en zout.
- Giet het mengel op de paprika, ui en kip. Je kunt ervoor kiezen om de kaas direct op de quiche te strooien voor een knapperig laagje. Ik strooi de kaas liever iets later op de quiche omdat ik zachte gesmolten kaas lekkerder vind dan hard geworden kaas.
- Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar. Ik voeg de kaas toe als de quiche nog zo’n tien minuutjes in de oven moet. Als je quiche tijdens het bakken al bruin begint te kleuren, terwijl de vulling nog niet gaar is, kun je ‘m afdekken met aluminiumfolie.
Erg simpel om te maken, maar de smaak is er niet minder om. Ik vind hem goed gelukt! Maak jij weleens een quiche?
3 Comments
kees
9 februari 2018 at 16:13Ik had nog een prei en een broccoli liggen die allebei op moesten. Heb ik er maar bijgedaan. Ook knoflook en pepervlokken (turkse pulbiber) en een extra eitje omdat het een grotere hoeveelheid werd. I.p.v. de quichevorm heb ik een springvorm gebruikt. Het staat nu in de oven. Je hoort wel hoe het geworden is.
kees
9 februari 2018 at 17:55het smaakt uitstekend.
Truusje
9 februari 2018 at 18:54Wat fijn dat het lekker is. Een quiche is inderdaad erg geschikt om restjes groente in te verwerken. Altijd beter dan weggooien.