Vandaag heb ik weer eens een lekker vega-recept voor je! Tenminste, als je voor ravioli zonder vlees kiest, wat ik wel heb gedaan. Ik kocht verse pasta bij de Albert Heijn en ging voor de smaak kaas-tomaat. Ik maakte er een lekkere saus bij door tomaatjes, puntpaprika, ui en knoflook te roosteren in de oven. Daarna even pureren en klaar is kees. Erg lekker en dus zo gepiept.
Sinds ik heb meegedaan aan de Week zonder Vlees probeer ik vaker vegetarische recepten te bedenken. Binnenkort zal ik nog een heerlijk recept zonder vlees delen; gevulde courgettes met gerookte zalm, paprika en kruidenroomkaas. Dat is tot op heden mijn favoriete recept zonder vlees, ik zal het recept zeer binnenkort delen. Maar deze vega ravioli met heerlijke tomaten-paprikasaus mag er ook zijn. 🙂
Wil je dit ook eens maken? Hierbij het recept.
Ingrediënten
voor 2 personen
250 gram verse ravioli naar keuze (ik gebruikte de smaak kaas-tomaat)
250 gram kastanjechampignons
een stukje Parmezaanse kaas
voor de saus:
250 gram cherrytomaten
2 puntpaprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
een paar takjes verse tijm
peper en zout
Wat moet je doen:
- Begin met het maken van de tomaten-paprikasaus. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat of een ruime ovenschaal klaar en leg een stukje bakpapier op de bodem.
- Was de paprika’s en snijd ze in de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit.
- Spoel de tomaatjes af onder de kraan en snipper de ui grof. Haal het velletje van de knoflook af en hak de knoflook in grove stukjes.
- Verdeel de paprikahelften, de tomaatjes, de ui en de knoflook over de bakplaat of de ovenschaal.
- Haal de tijmblaadjes van takjes en verdeel dit over het geheel.
- Besprenkel de groente daarna met de olijfolie. Breng tot slot op smaak met wat peper en zout.
- Rooster de groente 20 minuutjes in de oven.
- Maak ondertussen de champignons schoon met wat keukenpapier of een borsteltje en snijd ze in plakjes. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en bak de champignons gedurende vijf minuutjes rustig gaar.
- Bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe alle geroosterde groente in een hoge kom en pureer dit tot een saus met de staafmixer.
- Schep de saus door de ravioli.
- Verdeel de ravioli over twee borden en schep de champignons erover. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas naar smaak boven de borden.
Saus maken van geroosterde groente vind ik echt ideaal. Lekker vers, maar toch heb je er amper werk van. De oven doet het werk voor je en daarna hoef je er alleen nog maar even met je staafmixer doorheen. Als je de hoeveelheid saus wat te veel vindt, kun je eventueel een gedeelte invriezen voor een volgende keer. 🙂
Mocht dit recept je lekker lijken, pin ‘m dan op Pinterest. Ik groei de laatste tijd behoorlijk op Pinterest trouwens. Super leuk vind ik dat. Volg jij me daar al? En wat denk je van deze pasta?
No Comments