Koken

Vanillepudding met gebakken appeltjes en Bastogne


Iedereen die mijn blog langer volgt weet dat ik dol op toetjes ben. Wat mij betreft het allerleukste onderdeel aan uit eten gaan. Maar ook thuis vind ik het leuk om af en toe een lekker toetje te serveren. Normaal gesproken eet ik altijd yoghurt, maar als er iemand komt eten waarvan ik weet dat ‘ie ook van toetjes houdt, dan vind ik het geen probleem om de yoghurt te skippen en met iets extra lekkers op de proppen te komen. Zoals het receptje van vandaag; vanillepudding met gebakken appeltjes en kruimels van Bastogne.

Het idee kwam ik op Pinterest tegen. Ik paste het receptje een beetje aan en het bleek direct een succes. Wil je dit heerlijke en super makkelijke toetje ook maken? Natuurlijk deel ik het recept.

Ingrediënten

voor vier toetjes

500 ml melk
30 gram custard
30 gram suiker + 1 eetlepel suiker
2 appels (ik gebruikte Elstars)
1 theelepel kaneel
een klontje boter
stuk of wat Bastognekoeken, verkruimeld

Wat moet je doen:

  1. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in stukjes.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Gooi de appel erbij.
  3. Strooi er één eetlepel suiker overheen en ook de kaneel.
  4. Schep alles goed om en laat de appelstukjes een minuutje of vijf rustig bakken. De appelstukjes moeten iets zachter worden, maar niet uit elkaar vallen. Zet daarna het vuur uit.
  5. Doe 30 gram custard en 30 gram suiker in een kommetje. Giet er een scheut melk bij en roer tot een mooi glad mengsel.
  6. Doe de rest van de melk in een pannetje en verwarm dit.
  7. Voeg het custard-suiker-mengsel toe aan de hete melk.
  8. Breng het geheel al roerende aan de kook.
  9. Laat de pudding zo’n drie minuutjes zachtjes koken. Roer af en toe steeds eventjes door.
  10. Verdeel de stukjes appel over vier glaasjes.
  11. Giet de vanillepudding eroverheen.
  12. Dek ieder glaasje af met een stukje vershoudfolie. Zet voor minstens anderhalf uur weg in de koelkast.
  13. Verkruimel vlak voor het serveren een aantal Bastongekoeken. Garneer de toetjes met de koekkruimels.

Het is ontzettend simpel, maar zó lekker. Dat zijn wat mij betreft de betere toetjes. ♥

Wat denk jij van de combinatie vanillepudding met gebakken appeltjes? Lijkt het je wat?


Dit vind je denk ik ook leuk:

10 Comments

  • Reply
    Audrey
    4 februari 2020 at 19:08

    Mmm, van bastognes en de combi appel-kaneel word ik altijd heel blij!

    • Reply
      Truusje
      4 februari 2020 at 21:02

      Ja, lekker hè? Ik ook!

  • Reply
    Rosanne
    5 februari 2020 at 16:38

    Yum, ik krijg hier spontaan honger van! Wat maak jij lekkere dingen zeg nom nom!

    • Reply
      Truusje
      5 februari 2020 at 20:14

      Ja, ik weet wel wat lekker is, haha.

  • Reply
    Derkje
    5 februari 2020 at 22:09

    Hoe lekker kan eenvoudig zijn! En………………wat een prachtige foto’s weer!

    • Reply
      Truusje
      5 februari 2020 at 22:25

      Dankjewel!

  • Reply
    Henny
    6 februari 2020 at 15:14

    Dit ga ik komend weekend maken, het ziet er zo lekker uit.

    • Reply
      Truusje
      7 februari 2020 at 09:54

      Wat leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt!

  • Reply
    Hilly Nicolay
    10 mei 2020 at 19:28

    Dit toetje vandaag gemaakt, heerlijk.
    Ik heb alleen niet zulke mooie glazen.
    Ik vind die weckpotjes heel leuk op de foto.

  • Reply
    Truusje
    11 mei 2020 at 11:11

    Wat leuk dat je deze toetjes ook gemaakt hebt. 🙂 Ja, vind de glazen zelf ook heel mooi, ben op de een of andere manier dol op glazen. Deze zijn vintage en heb ik voor een prikje gekocht bij de kringloop. De weckpotjes zijn ook niet duur en komen gewoon van de Blokker. Altijd leuk en handig om in huis te hebben, je kunt er veel dingen in serveren en het staat direct gezellig. 🙂

  • Laat een berichtje achter