Ondanks dat onze eerste maaltijd met vis geen denderend succes was, heb ik toch nog een nieuwe poging gedaan. Ik wilde pasta met tonijn maken, maar Jelm vindt tonijn uit blik naar kattenvoer stinken (heeft hij een punt), dus dat werd ‘m niet. Zalm wilde hij wel proberen. Dus bakte ik een stukje zalm en die combineerde ik met volkoren penne, verse tomatensaus en veel groente. Deze vismaaltijd was gelukkig wel een succes. 🙂 Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.
Ingrediënten
voor vier personenÂ
300 gram volkoren penne
1 portie verse tomatensaus
1 rode paprika
1 courgette
200 gram tuinerwten uit de diepvries
1 of 2 zalmmoten
wat olijfolie
Wat moet je doen:
- Begin met maken van de tomatensaus. Lees in deze blogpost terug hoe je dat kunt doen. Je kunt voor de snelle of de iets langzamere variant gaan, de keuze is aan jou. 🙂
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gooi de laatste vijf minuten de bevroren erwten bij de pasta in de pan. Kan prima samen, lekker makkelijk.
- Snijd de paprika en de courgette in stukjes. Bak de groente zo’n tien minuutjes aan in een beetje olijfolie.
- Smeer de zalm in met een klein beetje olijfolie. Strooi er wat peper en zout over. Laat een koekenpan goed heet worden. Zet het vuur daarna iets lager en leg de zalm in de pan. Laat de vis eerst drie minuten aan de ene kant garen. Draai de vis daarna om en bak ook de andere kant nog even één à twee minuutjes.
- Giet de pasta en de erwten af. Schep de tomatensaus en de groente door de penne. Snijd de zalm in mootjes en leg die bovenop de pasta op het bord. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de vis in blokjes te snijden en deze er gewoon doorheen te scheppen. Is alleen iets minder fotogeniek, vandaar dat ik voor mootjes ging. 😉
Meestal doe ik ham, gehakt of kip door de pasta. Soms spekjes of salami. Maar eigenlijk kan zalm net zo goed. Smaakt prima, ik kan het aanraden. Het is ook heel gezond en het is sowieso goed om wat minder vlees te eten. Dit is een mooi begin voor ons. Wat denk jij ervan, ga jij het ook eens maken?
No Comments