Koken

Snelle tiramisu met suikerbrood en Baileys


Heb je je hele menu voor kerst rond, maar zit je nog te dubben over het toetje? Ga dan snel daar de winkel en koop een suikerbrood. Die kun je namelijk heel goed verwerken in een snelle tiramisu. Eigenlijk hoor je tiramisu te maken met opgeklopte eiwitten, zoals ik in deze blogpost liet zien. Maar voor deze snelle versie beginnen we daar niet aan. Je moet waarschijnlijk al lang genoeg in de keuken staan, dus we gaan lekker makkelijk voor slagroom. Voeg nog wat Baileys toe en je hebt een super fijn dessert. Ik serveerde de tiramisu in de mooie whiskyglazen die ik van mijn zusje voor mijn verjaardag kreeg. Super chique. Vandaag deel ik het recept.
ingredienten

Ingrediënten:

voor vier stuks 

250 gram mascarpone
125 ml slagroom
2 eidooiers
25 gram suiker
ongeveer 1/3 suikerbrood
een scheut Baileys
100 ml water
een halve espressostick
1 eetlepel cacaopoeder

Wat moet je doen:

  1. Klop de slagroom met de suiker.
  2. Voeg daarna de eidooiers en een klein scheutje Baileys toe.
  3. Mix tenslotte de mascarpone erdoorheen. Doe dit niet te lang, want dan wordt je mengsel te dun.
  4. Schenk het water in een kom. Voeg de inhoud van een halve espresso stick en een scheut Baileys toe. Roer dit door elkaar.
  5. Scheur het suikerbrood in kleine stukjes. Schep de stukjes suikerbrood snel door de kom met het Baileys-espresso-mengsel. Laat het brood niet te lang in de kom zitten, want dan wordt het wel heel erg zompig en dat is niet lekker meer. Schep alle stukjes daarna in een lege kom.
  6. Schep wat van de stukjes suikerbrood in de glazen. Schenk er een laagje van het slagroom-mascarpone-mengsel overheen.
  7. Maak daarna weer een laagje met suikerbrood. Eindig met het romige mengsel.
  8. Laat de tiramisu’s een paar uurtjes opstijven in de koelkast.
  9. Gooi er vlak voor het serveren nog wat cacaopoeder overheen met een zeefje.

suikerbrood-tiramisu-2 suikerbrood-tiramisu-4 suikerbrood-tiramisu-3
Veel werk is het niet en het resultaat is net weer eventjes anders dan anders. Voor dit recept heb ik vrij grote tiramisu’s gemaakt. Misschien wat aan de zware kant om te handelen na een uitgebreid kerstdiner. 😉 Je zou met deze ingrediënten ook zes kleinere kunnen maken, wat mij wel verstandig lijkt. Fijne kerstdagen!


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter