Koken

Carrot cake van Wimke


Eerlijk is eerlijk, mijn eerste ervaring met carrot cake was niet al te best. Toch besloot ik opnieuw wortels te raspen en ze in mijn beslagkom te gooien. Ik zag bij blogger Wimke namelijk hele aanlokkelijke foto’s voorbijkomen. Van carrot cake, jawel. Het recept stond er ook bij en ik besloot het te proberen. En hoewel mijn carrot cake wat platter bleef dan ik me had voorgesteld, smaakte hij wél heel lekker. Wimke besmeerde de taart met een topping van roomkaas en ook dat kwam me goed uit, want ik had nog wat pakjes lactosevrije roomkaas van Arla in de koelkast liggen. Al met al een heel geslaagd geheel. Daarom deel ik Wimke’s recept vandaag ook met jou!

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel bakpoeder
3 eieren
een snufje zout
2 winter penen (ongeveer 400 gram)
100 ml zonnebloemolie

voor de topping:

185 gram roomkaas
150 gram poedersuiker
1 citroen
Ingredienten aangepast

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak er een rechthoekig bakblik bij en vet deze in met een beetje boter of bakspray en bekleed ‘m met bakpapier.
  2. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een kom. Mix met de mixer zo’n drie minuutjes door tot een luchtig geheel.
  3. Voeg daarna het meel, het bakpoeder, de speculaaskruiden en wat zout toe. Mix alles nogmaals door elkaar.
  4. Maak de winterpenen schoon en rasp ze. Voeg de rasp rustig toe en roer het er goed doorheen.
  5. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in het midden van de oven.
  6. Laat de taart daarna goed afkoelen op een rooster.
  7. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar met de mixer. Rasp de citroen en knijp ‘m uit. Voeg de rasp en het sap toe aan het roomkaas-mengsel en meng het door elkaar.
  8. Bestrijk de afgekoelde carrot cake ermee en snijd de taart tenslotte in stukken.

Carrot cake 1Carrot cake collage
Carrot cake 6
Carrot cake 14
Carrot cake 9Carrot cake 7
Carrot cake 12
Echt heel lekker, deze carrotcake! Nu snap ik eindelijk waarom iedereen altijd zo idolaat is van cakes met wortel erdoor. 😉 Ik weet zeker dat ik dit recept van Wimke nog weleens vaker ga maken. Lijkt het jou ook lekker?


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Wimke
    11 april 2020 at 21:01

    Dik 3 jaar later 🙂 Maar wat super leuk om te lezen dat ik je heb kunnen inspireren met het maken van een worteltaart.

  • Reply
    Truusje
    13 april 2020 at 08:19

    Leuk hè? Je inspireert me wel vaker. Ik volg je blog al jaren graag. 🙂

  • Laat een berichtje achter