Koken

Grieks gemarineerde kip

Grieks gemarineerde kip 17

Vandaag deel ik een recept met een oosters tintje, namelijk gegrilde kip met een Griekse marinade. Althans, zo wordt het gerecht omschreven op de site waar ik het ooit tegenkwam (www.lekkertafelen.nl). Ik heb dit recept dus niet zelf bedacht, maar wel al heel vaak gemaakt. Ik ben echt blij dat ik het destijds ben tegengekomen! Het is super makkelijk, maar zo lekker. Jelm is er ook dol op. Officieel moet je de kip op een barbecue of houtskoolgrill garen voor een perfecte grillsmaak. Ik heb geen van beide, maar in een grillpan gaat het gelukkig ook prima. Hoog tijd om dit fijne receptje met jullie te delen!

Ingrediënten

voor vier personen

4 kipfilets
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel oregano
½ theelepel komijnpoeder
zout en peper
Ingredienten 2

Wat moet je doen:

  1. Mix de olie en de kruiden door elkaar in een kom. Snijd de knoflook ragfijn en voeg dit ook toe aan de marinade. Ikzelf pers knoflook altijd uit met een knoflookpers, dat kan ook. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door.
  2. Kerf met een scherp mes een ruitjespatroon in de kip. Leg de kipfilets daarna in de kom met de marinade. Zorg ervoor dat je de kip goed door de marinade wentelt en gebruik eventueel een lepel om de marinade extra goed over de kip te smeren. Dek de schaal daarna af en zet de kip een paar uurtjes weg in de koelkast, zodat de smaken extra goed in het vlees kunnen trekken. Heb je heel veel haast? Dan kun je deze stap eventueel ook overslaan en meteen je grillpan erbij pakken.
  3. Laat de grillpan goed heet worden. Zet het vuur daarna wat lager en leg de kip in de pan. Laat eerst de ene zijde goed gaar worden, keer het vlees daarna om. Ikzelf grill mijn kip ongeveer twaalf minuten in totaal, maar het hangt er ook vanaf hoe dik de kipfilet is. Een dikker stuk heeft natuurlijk wat langer de tijd nodig om gaar te worden. Heb je wel een barbecue? Dan kun je het vlees daar natuurlijk op prima op roosteren!

Grieks gemarineerde kip 2Grieks gemarineerde kip 4
Grieks gemarineerde kip 12
Grieks gemarineerde kip 1
Grieks gemarineerde kip 13
Ik serveerde de kip met gebakken aardappelpartjes en een salade met rucola, tomaatjes, komkommer en wat olijven en witte kaas. Maar je kunt deze kip natuurlijk met van alles combineren. Ik maakte er dit keer verder nog een knoflooksausje bij. Smaakt hier perfect bij. Dat receptje zal ik ook nog even delen, komt ‘ie.

Ingrediënten

3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 à 2 teentjes knoflook
peper en zout
eventueel wat bieslook of verse peterselie

Wat moet je doen:

  1. Schep de yoghurt en de mayonaise in een kommetje.
  2. Pers de knoflook uit met een knoflookpers en voeg toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Hak wat verse bieslook of peterselie fijn en voeg dit toe aan het kommetje. Roer alles door elkaar en klaar ben je!

Grieks gemarineerde kip 11
Echt een ideaal receptje voor tijdens een barbecueavondje. Of anders gewoon uit de grillpan, want lekker wordt het sowieso. Mocht je dit ook gaan maken, laat het me dan zeker even weten via social media. Dat vind ik leuk!

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter