Koken

Herfstige appelmoescake


Zoals ik begin deze week al schreef heb ik op het moment een lading appels in mijn voorraadkast. Ik maakte er een taart van en zette rode kool met appeltjes op tafel, maar hield nog steeds een berg over. Aangezien ik eten weggooien een van de meest onnozele dingen vind die je kunt doen, ben ik opnieuw in de keuken in de weer geweest met appels.

Ik stuitte op internet ooit eens op een recept van Rudolph van Veen voor een appelmoescake. Ik vind zijn filmpjes altijd zo lekker wegkijken en ben fan van zijn recepten. Ik had toen nog nooit van appelmoescake gehoord en het maakte me nieuwsgierig. Ik heb de cake inmiddels al meerdere malen gemaakt en vind hem erg lekker. Hij is lekker sappig van binnen en dat maakt hem anders dan andere cakes. Deze appelmoescake schoot me gisteren opeens weer te binnen en ik kreeg gelijk zin om hem weer eens te maken.

Het recept is dus niet door mij bedacht, maar door Rudolph. Voor iedereen die het recept nog niet kende, deel ik het vandaag graag.

ingredienten

Ingrediënten:

voor de appelmoes

4 à 5 appels
100 ml water
1 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
1 steranijs

(Als je geen zin hebt om zelf appelmoes te maken, dan kun je ook appelmoes uit pot gebruiken)appelmoes
voor de appelmoescake zelf

260 gram appelmoes
160 gram bloem
65 gram volkorenbloem
1 theelepel bakpoeder
een snufje zout
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 ei
120 gram zure room
60 ml zonnebloemolie
75 gram gedroogde cranberries
2 eetlepels havermout

Wat moet je doen:

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Stop ze in een pan samen met het water, de suiker, de kaneel en de steranijs. Kook de appeltjes in tien minuutjes gaar.
  2. Vis het steranijsje uit de pan en pureer de appels tot een gladde moes. Laat de appelmoes even afkoelen.
  3. Ga hierna verder met de cake. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Voeg de bloem, de volkorenbloem, het bakpoeder, het snufje zout, de basterdsuiker en de kaneel toe aan een kom. Meng dit door elkaar.
  5. Pak er een tweede kom bij. Voeg hier 260 gram appelmoes, de zure room, het ei en de zonnebloemolie aan toe. Roer dit goed door elkaar. Schep ook de cranberries erdoor.
  6. Spatel het droge mengsel door het natte mengsel.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm.
  8. Strooi de havermout over de cake en bak het geheel in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

appelmoescake-4

appelmoescake-2appelmoescake-3

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter