Koken

Lunchsalade met gemarineerde kip


Ik ben niet zo’n hele grote liefhebber van brood. Ja, suikerbrood, croissantjes, witte bolletjes, stokbrood, dat soort brood lust ik wel. Maar omdat het nu eenmaal geen goed idee is om dat iedere dag naar binnen te werken, zit ik dagelijks braaf aan een paar sneetjes volkoren waldkornbrood. ‘s Ochtends gaat dat nog vrij goed, maar tussen de middag gaat dat saaie brood me vaak al een stuk meer tegenstaan. Daarom maak ik als ik het aan tijd heb weleens een lekkere lunchsalade voor mezelf, want sla verveelt me nooit. Je kunt er zoveel kanten mee op. Onlangs bedacht ik een recept met warme kip in een fijne marinade en dat pakte zo goed uit, dat ik het recept vandaag graag met je wil delen. Het is echt zo lekker!Bewerkt 1

Ingrediënten (voor twee grote kommen salade): 

1 kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
een halve komkommer
1 rode paprika
100 gram sla (ik gebruik graag de eikenbladsla-melange van de AH)
1 appel
1 rode ui

Voor de dressing:

2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus

Wat moet je doen:

1.Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel olijfolie in een kom. Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg ook het paprikapoeder toe. Maal er tenslotte wat peper en zout naar smaak over en roer het geheel goed door elkaar. Dit is de marinade voor de kip.Bewerkt 22. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe aan de marinade. Het is het lekkerste als je de marinade even de tijd geeft om goed in het vlees te trekken. Dek de schaal af en zet als je het aan tijd hebt, voor een paar uurtjes in de koelkast.Bewerkt 33. Verdeel het zakje sla over twee kommen. Snijd de rode paprika, de appel en de halve komkommer in kleine stukjes. Verdeel over de beide kommen. Snijd de rode ui in halve ringen en zet die even apart.

4. Laat een koekenpan of wokpan heet worden en voeg daar de gemarineerde kip aan toe. Bak de kipblokjes op halfhoog vuur in ongeveer vier minuutjes gaar. Voeg halverwege de halve uiringen toe bak nog even kort mee.Bewerkt 45. Maak ondertussen de sladressing door de olijfolie, ketjap manis en chilisaus in een kommetje door elkaar te roeren.

6. Verdeel de warme kipblokjes en de ui over de twee kommen. Giet tenslotte de dressing erover. Serveer direct.

Smakelijk eten!

Bewerkt 5Bewerkt 8Bewerkt 7

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Comments

  • Reply
    Martine van der Linden
    15 augustus 2016 at 16:11

    Leuk recept! Ga ik binnenkort maken 🙂

  • Reply
    Betty
    25 mei 2020 at 19:12

    Heerlijk!!! Echt heerlijk!!

    • Reply
      Truusje
      25 mei 2020 at 20:27

      Ja, lekker hè? Grote favoriet van mijn vriend, doe ik hem elke zomer een plezier mee. 🙂

  • Reply
    Betty
    26 mei 2020 at 11:29

    Snap ik helemaal!! Ik ben ook superblij met je recept! Dank je wel.. X

  • Reply
    Nicolette
    6 oktober 2020 at 16:13

    Super lekker ik had voor vier personen 375 gram kipfiletpoulet, 1 grote appel en 1 puntpaprika wel een hele komkommer, donkerbruin afbakbrood erbij met gezouten boter mmmmmm dat is met een soepje vooraf echt een complete maaltijd. dank voor dit lekkere recept!

    • Reply
      Truusje
      6 oktober 2020 at 16:21

      Ah, wat leuk om te horen. Klinkt als een heerlijke maaltijd. 🙂

    Laat een berichtje achter