Ik ben niet zo’n hele grote liefhebber van brood. Ja, suikerbrood, croissantjes, witte bolletjes, stokbrood, dat soort brood lust ik wel. Maar omdat het nu eenmaal geen goed idee is om dat iedere dag naar binnen te werken, zit ik dagelijks braaf aan een paar sneetjes volkoren waldkornbrood. ‘s Ochtends gaat dat nog vrij goed, maar tussen de middag gaat dat saaie brood me vaak al een stuk meer tegenstaan. Daarom maak ik als ik het aan tijd heb weleens een lekkere lunchsalade voor mezelf, want sla verveelt me nooit. Je kunt er zoveel kanten mee op. Onlangs bedacht ik een recept met warme kip in een fijne marinade en dat pakte zo goed uit, dat ik het recept vandaag graag met je wil delen. Het is echt zo lekker!
Ingrediënten (voor twee grote kommen salade):
1 kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
een halve komkommer
1 rode paprika
100 gram sla (ik gebruik graag de eikenbladsla-melange van de AH)
1 appel
1 rode ui
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
Wat moet je doen:
1.Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel olijfolie in een kom. Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg ook het paprikapoeder toe. Maal er tenslotte wat peper en zout naar smaak over en roer het geheel goed door elkaar. Dit is de marinade voor de kip.2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe aan de marinade. Het is het lekkerste als je de marinade even de tijd geeft om goed in het vlees te trekken. Dek de schaal af en zet als je het aan tijd hebt, voor een paar uurtjes in de koelkast.3. Verdeel het zakje sla over twee kommen. Snijd de rode paprika, de appel en de halve komkommer in kleine stukjes. Verdeel over de beide kommen. Snijd de rode ui in halve ringen en zet die even apart.
4. Laat een koekenpan of wokpan heet worden en voeg daar de gemarineerde kip aan toe. Bak de kipblokjes op halfhoog vuur in ongeveer vier minuutjes gaar. Voeg halverwege de halve uiringen toe bak nog even kort mee.5. Maak ondertussen de sladressing door de olijfolie, ketjap manis en chilisaus in een kommetje door elkaar te roeren.
6. Verdeel de warme kipblokjes en de ui over de twee kommen. Giet tenslotte de dressing erover. Serveer direct.
Smakelijk eten!
6 Comments
Martine van der Linden
15 augustus 2016 at 16:11Leuk recept! Ga ik binnenkort maken 🙂
Betty
25 mei 2020 at 19:12Heerlijk!!! Echt heerlijk!!
Truusje
25 mei 2020 at 20:27Ja, lekker hè? Grote favoriet van mijn vriend, doe ik hem elke zomer een plezier mee. 🙂
Betty
26 mei 2020 at 11:29Snap ik helemaal!! Ik ben ook superblij met je recept! Dank je wel.. X
Nicolette
6 oktober 2020 at 16:13Super lekker ik had voor vier personen 375 gram kipfiletpoulet, 1 grote appel en 1 puntpaprika wel een hele komkommer, donkerbruin afbakbrood erbij met gezouten boter mmmmmm dat is met een soepje vooraf echt een complete maaltijd. dank voor dit lekkere recept!
Truusje
6 oktober 2020 at 16:21Ah, wat leuk om te horen. Klinkt als een heerlijke maaltijd. 🙂