Koken

Salade met mango, gerookte kip en geitenkaas


Het is de afgelopen tijd zulk lekker weer geweest, daar horen gewoon zonnige recepten bij. Oké, momenteel is het wat regenachtig, maar vanaf zondag gaat de temperatuur geloof ik weer stijgen. Althans, als ik Jelm mag geloven, mijn eigen Piet Paulusma. 😉

Mocht het volgende week inderdaad weer lekker weer worden, houd dit recept dan in de aanslag. Want deze salade met verse mango, gerookte kip en geitenkaas is een succesnummer. Je kunt ‘m als bijgerecht serveren tijdens een barbecue, maar hij is ook heel erg lekker als lunch.

Wil je deze heerlijke salade met mango ook maken? Hierbij het recept.

Ingrediënten

voor 3 à 4 personen

1 rijpe mango
100 gram slamelange
1 kleine rode ui
1 paprika
1 gerookte kipfilet
75 gram verse geitenkaas
een handje ongezouten chasewnoten

voor de dressing:

sap van een halve sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel honing
1 theelepel grove mosterd
snufje peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe de sla in een kom of op een groot bord. Ik gebruikte een mix van veldsla, rucola en snijbiet. Maar een andere mix kan natuurlijk ook, kies vooral wat je lekker vindt.
  2. Schep een paar eetlepels dressing door de sla. Houd de rest van de dressing apart en serveer die er los bij voor wie nog extra dressing wil.
  3. Snijd de kip in plakjes. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de ui in hele dunne halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes.
  4. Verdeel de kip, paprika, mango en ui over de salade.
  5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de salade.
  6. Hak tot slot de cashewnoten grof en top daar de salade mee af.


Mango is een fruitsoort die ik op de een of andere manier niet heel vaak koop. Vaak zijn het toch bananen, kiwi’s en appels die in mijn winkelmandje belanden. Macht der gewoonte. Suf eigenlijk, want de mango is een ontzettend veelzijdige vrucht. Heerlijk om gewoon zo te eten, maar dus ook perfect voor door een salade. Heerlijk fris en zomers. De gerookte kip vind ik een perfecte tegenhanger en het romige van de geitenkaas maakt het af.

Echt ik zou zeggen, ga deze salade snel ook eens proberen. Fluitje van een cent om te maken en érg lekker. En laat me vooral weten wat je ervan vindt.

Ps. Wil je dit recept goed kunnen onthouden? Pin ‘m dan gerust op Pinterest.

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

5 Comments

  • Reply
    Audrey
    1 mei 2020 at 17:34

    Oooo, lekker dit! Ik ben dol op mango’s, alleen jammer dat ze nu nog wat prijzig zijn meestal.

    • Reply
      Truusje
      1 mei 2020 at 17:37

      Ik had geluk, bij de groenteboer bij mij om de hoek waren ze laatst maar 1 euro. 🙂 Maar inderdaad, het is meestal niet het allergoedkoopste fruit.

  • Reply
    Wies | Nature of Happiness
    1 mei 2020 at 19:02

    Wauw ziet er geweldig uit en klinkt ook heel lekker! Ik eet alleen geen kip haha, maar misschien dat ik het door iets kan vervangen!

    • Reply
      Truusje
      1 mei 2020 at 21:11

      Je kunt de kip ook weglaten en wat extra cashewnootjes toevoegen. Je kunt in dat geval voor gezouten cashewnoten kiezen, heb je nog toch een zoute tegenhanger van de zoete mango. 🙂

  • Reply
    Suzanne
    4 mei 2020 at 11:18

    Dit ziet er echt fantastisch uit!

  • Laat een berichtje achter