Koken

Sinaasappelbavarois met perzik


Ik ben echt een toetjesmonster. Vroeger werd ik intens gelukkig van een sorbet, maar de laatste jaren heb ik steeds minder met ijs. Doe mij maar panna cotta, tiramisu, pudding, bavarois, flan, trifle, crème brûlée, Eton Mess… Wat niet eigenlijk. Zolang het romig, zacht en zoet is vind ik het lekker.

Als toetjesfan zijnde heb ik dan ook al een hoop dessertreceptjes op mijn blog geplaatst. Vandaag komt daar mijn laatste ontdekking bij; sinaasappelbavarois met stukjes perzik. Erg lekker en zo gemaakt. Vandaag laat ik je zien hoe. 🙂

Ingrediënten

voor vier toetjes 

1 sinaasappel
1 klein blikje met perzikschijven op siroop (227 gram)
300 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
1 eetlepel suiker
1 zakje vanillesuiker

Wat moet je doen:

  1. Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Laat de partjes perzik uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Zet even aan de kant tot later gebruik.
  2. Verhit een scheutje van de slagroom, ongeveer 100 ml, en breng dit tegen de kook aan.
  3. Roer de suiker er doorheen en laat het oplossen in de warme slagroom.
  4. Zet dan het vuur uit en knijp het vocht uit de blaadjes gelatine. Roer dit door de warme slagroom zodat de gelatine oplost.
  5. Klop de overige slagroom lobbig met een mixer.
  6. Was de sinaasappel onder de kraan en droog hem goed af. Rasp de schil en voeg de sinaasappelrasp toe aan de lobbige slagroom.
  7. Voeg dan de vloeibare slagroom met de opgeloste suiker en de gelatine toe. Roer dit rustig door de lobbige slagroom. Gooi ook de stukjes perzik erbij en schep ze erdoor.
  8. Pak je puddingvormpjes erbij en spoel ze om met koud water. Hierdoor komt de bavarois na het opstijven beter uit de vorm. Ik gebruik zulk soort vormpjes trouwens. Ik vind ze erg handig!
  9. Verdeel het romige mengsel over de puddingvormpjes en sluit ze af. Zet ze voor minstens drie uurtjes weg in de koelkast.
  10. Houd de vormpjes even onder de hete kraan en stort de bavaroispuddinkjes daarna één voor één op schoteltjes.

Mmm, ik vind deze sinaasapelbavarois echt een aanrader. Zoet, fris en romig. Perfectie als je het mij vraagt. Ik denk dat deze sinaasappelbavarois ook heel erg goed smaakt in een taart. Dat ga ik binnenkort denk ik een keertje proberen. Heb er nu al zin in. 🙂

Houd jij ook zo van toetjes? Welk toetje is jouw ultieme favoriet?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter