Koken

Snel maar feestelijk: ijscoupes met stoofpeer en bastogne kruimels


Afgelopen kerst maakte ik suikerbroodtiramisu voor mijn familie. Een paar dagen voor het diner bedacht ik mij opeens dat misschien niet iedereen zit te wachten op zo’n vrij zwaar toetje met suikerbrood. Er moest dus nog een tweede optie bij, vond ik. Niet al te ingewikkeld, maar wel feestelijk. IJs is altijd goed, maar alleen maar ijs met wat slagroom vind ik nogal saai. Het leek me wel wat om het ijscoupje te upgraden met stukjes stoofpeer en wat verkruimelde Bastogne koeken. Een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf. Super simpel, maar absoluut feestelijk. Ook heel handig wanneer er iemand bij je komt eten en je wel iets lekker wilt serveren als toetje, maar je weinig tijd hebt. Super makkelijk, want het is in een handomdraai gemaakt!
ingredienten

Ingrediënten:

vanille ijs
wat Bastogne koekjes (ongeveer 1 per ijscoupe)
wat stoofpeertjes (ongeveer een half peertje per ijscoupe)
verse slagroom
1 à 2 eetlepels suiker
een snufje kaneel

Wat moet je doen:

 1. Snijd de stukjes stoofpeer in kleine blokjes. Ik gebruik kant-en-klare stoofpeertjes uit de supermarkt. Lekker snel!
 2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak. Als je nog vlugger klaar wilt zijn kun je natuurlijk ook slagroom uit een spuitbus gebruiken, maar ik vind verse slagroom persoonlijk veel lekkerder.
 3. Schep wat ijs in een glas of een schaaltje. Ik kies voor vanille ijs, maar je kunt natuurlijk ook een andere smaak kiezen. Kaneelijs zou er bijvoorbeeld ook heel goed bij passen.
 4. Voeg royaal stukjes stoofpeer toe. Verkruimel de Bastogne koeken en strooi de kruimels in de glazen op het ijs met de stukjes stoofpeer.
 5. Maak de toetjes af met een toef slagroom. Strooi er lichtjes wat kaneel over.

ijscoupe-2 ijscoupe-3 ijscoupe-5
Ik heb deze super snelle ijscoupes inmiddels al drie keer gemaakt en ik ben er iedere keer weer enthousiast over. Zo lekker én zo eenvoudig. Echt een aanrader. Ga jij ‘t binnenkort ook eens proberen als je gasten krijgt? Of gewoon lekker voor jezelf, want dat kan ik je ook van harte aanraden. 😉

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Derkje Rauwerda
  12 januari 2017 at 10:26

  Hoi Truusje,

  Leuk toetje! Het volgende toetje is ook heel lekker! Kruidkoek, stoofpeertjes en hangop (kan ook kwark!) Door de hangop een beetje poedersuiker en kaneel roeren! Kan voor een feestelijk tintje ook nog een toefje slagroom op! Ook in laagjes in een potje of i.d.

 • Reply
  Truusje
  16 januari 2017 at 17:11

  Dat klinkt ook heerlijk! Ga ik binnenkort ook eens maken, bedankt voor de tip. 🙂

 • Laat een berichtje achter