Koken

Tortelloni met spinazie, courgette en spekjes


Ja, ik geef het toe, dit is niet het meest fotogenieke gerecht ooit. En eigenlijk ligt dat ook aan mezelf, want volgens mij had ik dit gerecht beter in een kom kunnen fotograferen dan op een bord. Maar omdat het zo lekker is deel ik dit recept toch. En het kost ook nog eens amper tijd en moeite om deze maaltijd te maken. Makkelijk en snel, wie houdt daar nou niet van?

Het koken van de (verse) tortelloni duurt zes minuutjes en verder hoef je alleen maar een uitje te snipperen en een courgette in blokjes te snijden. Het vuur aan, pannen erop, ingrediënten erin en binnen het kwartier kun je aan tafel.

Benieuwd hoe je dit makkelijke en snelle recept vol groente kunt maken? Lees dan verder.

Ingrediënten

voor 2 à 3 personen

250 gram verse tortelloni met kaas en gerookte ham
125 gram gerookte spekjes
400 gram verse spinazie
1 courgette
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels crème fraîche
peper

Wat moet je doen:

  1. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes.
  2. Verhit wat (olijf)olie in een wokpan en bak de ui en de courgette een paar minuutjes aan.
  3. Voeg daarna handje voor handje de spinazie toe en roer dit erdoorheen, net zolang tot alle spinazie geslonken is.
  4. Bak intussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
  5. Kook ondertussen ook de tortelloni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Als alle spinazie geslonken is, is het tijd voor de knoflook. Pers de teentjes uit en roer ze door de groente in de wokpan.
  7. Breng het geheel op smaak met wat peper. Voeg ook de crème fraîche toe en roer dit erdoorheen zodat het smelt.
  8. Giet de pasta af en schep de pasta door de groente. Schep tot slot de uitgebakken spekjes erover.


Ik koos voor tortelloni met gerookte ham en kaas (van Albert Heijn), maar je kunt natuurlijk elke smaak kiezen die je maar lekker vindt. Ik kan niet wachten tot Jelm terug is van het hardlopen, dan kunnen we hier aan tafel. 🙂 Ik heb zin in deze pasta!

Weet jij al wat je vanavond gaat eten? En wat denk je van dit recept?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter