Ik heb het even geteld, er staan serieus tien recepten voor tiramisu op mijn blog. Natuurlijk de klassieker, maar ook varianten met bijvoorbeeld kersen, rabarber of frambozen. Je zou denken dat ik inmiddels alles wel zo’n beetje gehad heb, maar laatst kwam er toch weer een nieuw ideetje in me op: tropische tiramisu met ananas en mango. Vooral op ananas ben ik heel erg dol. Zo lekker zomers! En al helemaal goddelijk in combinatie met kokos, iets waar ik ook gek op ben.
Tiramisu met ananas en mango
Een echt drankorgel ben ik niet, maar bij deze tiramisu vind ik een subtiel vleugje Malibu wel passend. Wel verdund met water hoor, want ja, ik blijf een watje op alcoholgebied. Het is mij al heel gauw te sterk. Maar een vleugje, dat vind ik bij dit toetje wel lekker.
Wil je ook een schaal vol tropische tiramisu met ananas en mango op tafel zetten? Hierbij het recept.
Ingrediënten
voor ± 6 personen
½ ananas
1 mango
1 ½ pak lange vingers
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
50 gram suiker
een scheut Malibu
een handje geraspte kokos of kokossnippers
takjes munt
Wat moet je doen:
- Verwijder de schil van de mango en de ananas. Snijd de mango in kleine blokjes en de ananas in dunne schijfjes.
- Giet de slagroom in een kom samen met de suiker. Klop de slagroom stijf.
- Voeg de mascarpone toe aan de slagroom. Snijd een vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit eveneens toe. Meng dit goed door elkaar. Je kunt ook een theelepel vanille-extract gebruiken in plaats van een (duur!) vanillestokje.
- Schenk een scheut Malibu in een diep bord. Verdun met wat water. Dip de lange vingers door het mengsel en leg ze vervolgens op de bodem van een schaal. Wil je geen alcohol gebruiken? Je kunt de lange vingers ook in een beetje ananassap of appelsap dippen.
- Verdeel de helft van het slagroom-mascarpone-mengsel over de lange vingers.
- Verdeel de helft van het fruit over de laag mascarpone. Houd je heel erg van kokos? Strooi er dan ook nog een beetje geraspte kokos overheen.
- Dip de rest van de lange vingers door het mengsel van water en Malibu en leg ze op het fruit.
- Maak tenslotte nog een laag met het slagroom-mascarpone-mengsel.
- Verdeel het overgebleven fruit over de schaal. Strooi er een handje geraspte kokos overheen of kokossnippers.
- Dek de schaal af met folie en laat de tropische tiramisu minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de tropische tiramisu vlak voor het serveren met wat blaadjes verse munt.
Echt een toetje naar mijn hart. Ik houd zo van tiramisu! Sowieso mijn lievelingstoetje. ♥
Deze tropische tiramisu popt er ook zo lekker uit op de roze ondergrond. Heb ik zelf gemaakt trouwens, die backdrop. De meeste backdrops die ik heb zijn wat meer neutraal van kleur, maar af en toe een lekker fel kleurtje vind ik wel leuk. Roze vind ik sowieso een fijne kleur. Ik hoef niet alles in het roze te hebben, maar ik heb wel een zachtroze wandje in huis en een roze jas. En laatst kwam ik bij hoesjesdirect.nl een heel tof telefoonhoesje tegen met een waterfall-effect met roze glitters. Ja, daar valt mijn oog dan wel weer direct op. 🙂
Maar terug naar het toetje. Wat denk jij van deze tropische variant? Wil je het eens proberen of houd je meer van de klassieke variant met koffie en cacao?
Deze blogpost bevat een gesponsorde link.
2 Comments
Audrey
26 augustus 2020 at 09:51Oeee, goed idee dit! Mango en ananas zijn sowieso twee van mijn favoriete soorten fruit. Alleen de kokos en de drank zouden niet mijn ding zijn. beetje citroensap voor het vocht zou denk ik ook wel werken.
Truusje
26 augustus 2020 at 10:28Kokos en drank kun je gemakkelijk skippen. Citroensap kan, maar wordt al wel gauw heel erg zuur. Spreek uit ervaring, haha.