Koken

Aardbeien tiramisu


Ik ben gek op tiramisu. Als een restaurant dit Italiaanse toetje op de kaart heeft staan, dan bestel ik het negen van de tien keer. Ook thuis heb ik al heel erg vaak tiramisu gemaakt. Meestal maak ik de klassieke variant met koffie, cacao en wat likeur. Maar nu het zomer is ben ik eens een keer met aardbeien aan de slag gegaan. Mijn nichtje kwam eten, dus leek me dit een perfect toetje om te serveren. Zo lekker! Wil jij dit binnenkort ook eens maken voor je gasten? Hierbij het recept. 🙂
Ingredienten 2

Ingrediënten

1 à 2 pakken lange vingers (hangt af van de grootte van je schaal)
500 gram aardbeien
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
1 vanillestokje
70 gram suiker
wat appelsap
wat poedersuiker voor de garnering

Wat moet je doen:

  1. Giet de slagroom in een kom samen met 50 gram van de suiker. Klop de slagroom stijf.
  2. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom. Snijd een vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit eveneens toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. Pureer 200 gram van de aardbeien tot moes met een staafmixer, samen met de overige 20 gram suiker.
  4. Giet wat appelsap in een diep bord. Dip de lange vingers door het sap en leg ze vervolgens op de bodem van een schaal. Als je van drank houdt kun je het appelsap eventueel vervangen door bijvoorbeeld witte wijn.
  5. Giet een laagje van het slagroom-mascarpone-mengsel op de lange vingers.
  6. Giet daarna de aardbeienpuree erover.
  7. Dip de rest van de lange vingers door de appelsap en leg ze op de aardbeienpuree.
  8. Maak tenslotte nog een laag met het slagroom-mascarpone-mengsel.
  9. Snijd de overige aardbeien door de helft en garneer de tiramisu daarmee. Dek de schaal af met folie en laat de tiramisu minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  10. Strooi vlak voor het serveren een beetje poedersuiker over de tiramisu.

Aardbeien tiramisu 8
Aardbeien tiramisu 5.1.
Aardbeien tiramisu 11
Aardbeien tiramisu 13
Aardbeien tiramisu 16
Aardbeien tiramisu 17
Tijdens het aansnijden brak de boel wel een beetje in stukjes en hoewel de perfectionist in mij dat niet zo leuk vindt, maakt het voor de smaak gelukkig helemaal niks uit. Deze tiramisu blijft hartstikke lekker! We hebben alle drie meerdere stukken gegeten en de rest heb ik de volgende morgen als ontbijt naar binnen gewerkt. Toen lukte het overigens wel om de tiramisu in nette stukjes snijden. Het nachtje in de koelkast had ‘m goed gedaan. Dus als je net als ik ook van perfecte stukjes houdt, laat deze tiramisu dan veel langer dan twee uur in de koelkast staan. 🙂

Ga jij dit heerlijke zomerse toetje ook een keer maken?

Ps. Benieuwd naar mijn klassieke recept voor tiramisu? Deze vind je hier. Ook heb ik een keer een tiramisu gemaakt met suikerbrood en Baileys. Het recept kun je hier bekijken. Tiramisu met rabarber is ook heel lekker, ook daar heb ik over geblogt. Benieuwd naar dat recept? Je vindt het hier.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter