Koken

Boerenkoolsoep met chorizo


Toen ik vorige week in mijn pan met andijviesoep roerde dacht ik opeens aan soep van boerenkool. Zou dat ook kunnen? Vast wel en ik was benieuwd hoe dat zou smaken. Ik zocht op internet naar wat recepten en stuitte op een recept van Allerhande. In dit recept werd deze powergroente gecombineerd met kruidige chorizo. Dat sprak me wel aan, dus ik besloot afgelopen vrijdag deze boerenkoolsoep eens te gaan proberen. Ik deel vandaag ‘t recept en mijn bevindingen over dit winterse soepje met je.
Boerenkoolsoep 10

Ingrediënten:

300 gram boerenkool
500 gram kruimige aardappelen
250 gram chorizo
1 grote ui
1 1/2 liter kippenbouillon
een scheutje olijfolie
peper en zout
Boerenkoolsoep 11

Wat moet je doen:

  1. Snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes chorizo uit totdat ze krokant en bruin zijn. Schep ze daarna op een bordje.
  2. Snipper de ui en fruit de ui daarna in het bakvet van de chorzio.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Voeg de aardappel toe aan de pan en schep ook de boerenkool erbij.
  4. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 à 20 minuutjes koken.
  5. Pureer de soep daarna met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en flink wat peper.
  6. Gooi de stukjes chorizo erbij en roer de soep nog even goed door.

Boerenkoolsoep 6Boerenkoolsoep 3

Boerenkoolsoep 7Boerenkoolsoep 9
Lekker soepje is dit hoor. Hij is binnen een handomdraai gemaakt, heel makkelijk. De chorizo past er heel goed bij en geeft er een lekkere kruidige smaak aan. Echt een perfecte soep voor tijdens deze koude dagen. Probeer hem maar eens. 😉


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    15 februari 2017 at 16:57

    Wat een lekker idee om soep te maken van boerenkool.

    • Reply
      Truusje
      17 februari 2017 at 21:05

      Ja, is echt een aanrader om ook eens te proberen. 🙂

    Laat een berichtje achter