Koken

Top 10 | Mijn favoriete bakrecepten


Ik bak heel graag en doe het dan ook veel. Ik bak niet zo vaak hetzelfde omdat ik het zo leuk vind om telkens weer iets nieuws uit te proberen. Toch zijn er wel recepten die ik graag meerdere malen maak omdat ik ze zo geslaagd vind. Wat mijn favoriete recepten zijn? Vandaag deel ik ze met je! Ze staan overigens niet op volgorde hoor, dat vind ik veel te moeilijk.

1. Appelkwarkcake

Appelkwarkcake 4
Deze appelkwarkcake naar recept van Koopmans eindigde qua looks wat anders dan ik me had voorgesteld. Maar de smaak is zó goed! De appels worden helemaal zacht en smelten bijna samen met de zoete cake. Echt een aanrader.

2. Sticky ananastaart

Ananastaart 5
Dit recept voor ananastaart maakte mij oma vroeger weleens. De suiker is niet aan te slepen, maar het maakt deze taart wel ongelofelijk lekker. Behalve ananas zit er ook kokos in. Heerlijk tropisch!

3. Gemarmerde mango-yoghurttaart van Rudolph van Veen

Mango-yoghurttaart 12
Dit recept van Rudolp van Veen probeerde ik onlangs uit en bleek de lekkerste yoghurttaart te zijn die ik ooit at. En hij is bovendien een plaatje om te zien. Als je visite krijgt is deze taart echt leuk om te maken, ik weet zeker dat ‘ie indruk zal maken. En dat terwijl hij stiekem eigenlijk helemaal niet moeilijk is om te maken. 🙂 En er komt niet eens een oven aan te pas.

4. Tulbandcake met Griekse yoghurt en sinaasappel

Tulband 1
Deze tulband heb ik al heel wat keren gebakken. Het is echt zo’n cake waarvan ik maar blijf doorvreten. Hij is lekker zoet en het vleugje sinaasappel geeft deze cake echt wat extra’s. Doordat het recept geen boter bevat maar olie smaakt hij heel in de verte ook een beetje naar oliebollen. Echt heerlijk. Maken dus.

5. Appelkaneelcake

8. Appel kaneel cake
Een andere cake die ik heel erg lekker vind is deze appelkaneelcake. Niet moeilijk om te makken, maar wel ontzettend heerlijk van smaak. Ik serveer hem graag als ik visite krijg.

6. Cupcakes met pepernoten en banaan

Sinterklaas cupcakes 9
Deze cupcakes maakte ik in december. Zodra er weer pepernoten verkrijgbaar zijn ga ik deze cakejes zeker nog eens maken, want oh, wat waren ze lekker!

7. Perzik-sinaasappel-kwarktaart

Bewerkt 3Deze taart smaakt heerlijk fris én is vooral een plaatje om te zien! En stiekem is het niet eens een bakrecept, want deze beauty hoeft de oven niet in!

8. Appelbollen

Appelbollen 9
Jelm en ik zijn dol op appelbollen. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar smaken onwijs lekker. Ze zijn ook heel geschikt om te serveren als toetje, want ze doen het heel goed in combinatie met een bolletje ijs en wat slagroom.

9. Brownies

Sinterklaas brownies 6
Hoewel ik niet zo gek ben op chocolade, houd ik wel van brownies. Ik bak ze dan ook regelmatig. Op mijn blog vind je verschillende recepten voor brownies. Welke ik het allerlekkerste vind? Ik denk dan toch de brownies van Miljuschka Witzenhausen.

10. Soesjes

Oranje soesje met sinaasappel 11
Deze soesjes maakte ik onlangs voor Koningsdag. Ze zijn ook zonder oranje laagje ontzettend lekker. Ik voegde een vleugje sinaasappel toe, wat de soesjes behalve heel romig ook fris maakt. Ik heb ze praktisch allemaal in mijn eentje opgegeten. Vreselijk slecht, maar dat geeft wel aan hoe lekker ze zijn! Deze wil je het liefst niet delen!

Welke van deze tien nu mijn ultieme favoriet is vind ik moeilijk om te zeggen… Ik vind alles zo lekker! Hou jij ook van bakken? Ik ben benieuwd naar jouw favoriete bakrecept!


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter